x

Ginger Ninja nummer-for-nummer

Ginger Ninja nummer-for-nummer

Ginger Ninja, fire københavnsk bosatte elektrorockere, udsender deres første album i dag. Dermed slutter to års ivrige forberedelser til en pladebranche, hvor diy-tankegangen nu co-eksisterer med major labels. Det er eksiljyderne fra Ginger Ninjas både ydmygt jordbundne og sympatiske arbejde et eksempel på.

GAFFA har bedt guitarist Rasmus Søby Andersen og forsanger Henrik Hamilton fortælle lidt om deres debutalbum.

- Der er nok en uudtalt definition på, hvordan et Ginger Ninja-nummer skal lyde. Det er udadvendt popmusik, men samtidig er der ikke et nummer, hvor der ikke er en melankolsk eller eftertænksom dimension. Det er ligesom et grundelement, at lysten til at danse går hånd i hånd med lysten til at sætte sig ned og stene over tingene. Vi bruger også sproglige billeder, som ikke nødvendigvis skal kunne fortolkes og defineres, som ikke kan oversættes én til én, fortæller Henrik Hamilton.

Sunshine

- Det er vores førstesingle. Sunshine er det bedste eksempel på et nummer, som vi alle fire har lige stor kompositorisk indslydelse på. Det er et nummer, som er opstået ud fra en utrolig simpel idé, og i fællesskab er der blevet æltet et nummer fra fra den spæde idé. Udgangspunktet er tre akkorder, og det er et meget simpelt nummer. Gæret, der fik nummeret til at vokse sig stort er melodien, figurerne og teksten, som gør Sunshine til et catchy groove-nummer.

You Can Have It All

Det må være jeres Depeche Mode-track?

- Det er nok et af de numre, hvor den melankolske side kommer mest til udtryk. Den har også en rigtig mørk lyd, som rummer den der dobbelthed, vi har snakket om. Og som du siger, så rummer det jo generelt en forkærlighed for storladen 80'er-elektro og pop – og så er nummeret det eneste, som har en rigtig guitarsolo.

Bone Will Break Metal

Nu ved jeg ikke, hvad I har regnet med, men ordspillet dér hænger ikke sammen; Bone Will Break Metal?

- Det er vores anden single, som netop er udkommet. Og som du siger, så passer det ikke. Men det er et billede, som man kan associere ret vanvittige ting ud af. Det var et billede, som vi havde i hovedet, og som giver visuelle og fysiske associationer, og det virker ret mærkeligt. Det er ikke logisk, hvad teksten lover, men det var et af de udtryk, som opstod, inden vi var begyndt at tolke på det. Billedet er ret fængende, og der må gerne ske noget, som ikke umiddelbart giver mening. Og så passer udtrykket godt til musikken.

Hvordan har I det med metaforer?

- Hehe. Vi har det fint med metaforer. Det er ikke sådan, at vi sidder og leder efter metaforer for at skulle skrive en bestemt tekst. Det kommer af sig selv. Vi kan i det hele taget godt lide billedsprog, som ikke kan forklares eller fortolkes direkte. Bone Will Break Metal er et billede, som du ikke kan definere. Men vi har også andre numre, som har tekster, som er langt mere umiddelbare, og som folk forstår, når de hører den første gang. Sunshine eksempelvis.

Soldiers

- Det er et af vores ældste numre, som var med Ginger Ninja helt fra starten. Det er nok det fjerde nummer, vi har skrevet, og det var nok med det her nummer, at vores synths og keys blev en del af musikken.

- Vi er ikke et politisk band, og det her er ikke et politisk nummer, men det er alligevel det tætteste, du kommer på det på Wicked Map. Som titlen antyder, handler det om krig, men teksten er mere eksistentiel og menneskelig egentlig, og det er den tekst på pladen, vi er mest glade for. Det handler om den apati og indifference, man har over for, hvad man synes og mener, blandt andet om krig. Der et et dilemma i at være politisk korrekt og samtidig leve et hyklerisk liv, så Soldiers er et nummer, som handler om at forsøge at finde mening og gøre de rigtige ting.

Out Of Sight/Out Of Mind

- Det er måske mere groovebaseret, hvor der er lagt stor vægt på percussiondelen, bas og trommer. Det er vores Quincy Jones-nummer, kan du sige. Dobbeltheden består i, at dets groove og Michael Jackson-referencer har melankolske harmonier. Det er et grundelement i Ginger Ninja, at lysten til at danse går hånd i hånd med lysten til at sætte sig ned og stene over tingene.

Ginger Ninja er: Johan Luth, Carl-Erik Riestra Rasmussen, Henrik Hamilton og Rasmus Søby Andersen. Læs et længere interview med debutanterne i Ginger Ninja i GAFFA februar.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA