x

I Got You On Tape: Mainstream frem for undergrund til hver en tid

I Got You On Tape: Mainstream frem for undergrund til hver en tid

Det er næppe gået nogen musikinteresseredes næser forbi, at den store vinder ved P3 Guld blev I Got You On Tape, der vandt P3 Prisen og 100.000 medfølgende kroner. Da GAFFA snakkede med bandet lige efter prisuddelingsshowet, forklarede medlemmerne, at eksponeringen var vigtigere end prisen og pengene. At få sin musik ud til den danske befolkning via direkte tv var en mulighed, der ikke skulle forspildes.

Det er den imidlertid heller ikke blevet, i det I Got You On Tape hurtigt genindtog både de ordinære salgslister og iTunes' toplister, og på sidstnævnte gøres bandet selskab af hele fire andre navne, der også spillede til P3 Guld: The Rumour Said Fire (der vandt P3 Talentet), Rasmus Seebach (der vandt P3 Lytterhittet), Kashmir og Selvmord.

Fem dage efter sejren fangede GAFFA så atter bandets sanger og sangskriver, Jacob Bellens, til en snak om vigtigheden af prisen, bandets ambitionsniveau og om det næste album, som bandet allerede har afsløret, at pengesummen primært skal bruges på.

Er du overrasket over salgsfremgangen?
– Lidt egentlig, men det er sindssygt rart. Det er jo lidt det, det hele handler om.

Hvor stort er dit ønske om at blive mainstream?
– Jeg vil vælge mainstream frem for undergrund til hver en tid. Jeg synes ikke, det har noget at gøre med kvaliteten af musikken, om man er det ene eller det andet. Hvis vi er et bud på mainstream, så kan vi være et lige så godt bud som alt muligt andet.

Hvor stor vil du gerne være?
– Det har jeg ikke den store idé om. Så stor, som publikum tillader det!

Vil du gerne spille i Madison Square Garden?
– Haha, ja, selvfølgelig vil jeg da gerne det!

Hvor langt er I med overvejelserne omkring jeres næste plade?
– Jeg skriver jo sange hele tiden, så jeg har masser af materiale. Det er mere bare spørgsmålet, om de passer til en Tape-plade! Men vi er da allerede begyndt at røre ved nogle ting. Vi har også en masse numre, som vi har liggende, og som vi har kigget på rigtig mange gange, og som vi stadig har lyst til at knække og få lavet i deres optimale version. Det er mest bare et spørgsmål om, hvornår vi får kalenderen booket op til at gå i studiet. Vi har snakket om at lave en ep i år, men det er ikke sikkert, det sker. Vi er ikke begyndt på indspilningerne eller noget.

Hvis du kunne vælge hvilken som helst producer at arbejde sammen med, hvem ville du så vælge?
– I princippet er der mange. Det kunne være sjovt at prøve at lave noget med en, der kommer fra en helt anden scene end vores egen. En jazz- eller hiphopproducer, eller en anden, der ikke er vant til at lave rock. RZA fra Wu-Tang Clan kunne være fedt. Det ville da være frækt! Eller Dave Fridmann, der har lavet de dér Flaming Lips-ting. Men jeg har ikke det store behov for at arbejde med en specifik producer. Vi har lavet de sidste to på egen hånd, og jeg kunne sagtens lave en plade til på den måde.

Så kan I også bruge de 100.000 på noget andet.
– Ja, måske. Jeg har i hvert fald ikke det store behov for at fyre dem alle sammen af på en eller anden producer. Indtil videre sørger vi bare for at have dem stående, så vi har noget at tære af, når vi skal på turné.Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA