x

Top Fem: Ghost Society

Top Fem: Ghost Society

Den københavnske støjpop-kvartet debuterede i maj med ep'en "Dogs and Desperation" under navnet Ghost Society - et fælles sideprojekt for bandets fire medlemmer. Bandets to sangskrivere Tobias Wilner (Blue Foundation) og Sara Savery (People Press Play) har gennem lang tid skrevet sange til det, der skulle blive til Ghost Society. Det sidste år har de tilbragt i deres studie på Islands Brygge, hvor de i samarbejde med bandets trommeslager Lasse Herbst (Choir of Young Believers) og guitarist Frederik Sølberg (dokumentarfilmsinstruktør og tidligere guitarist i Lake Placid) har produceret og indspillet debutalbummet.

Fuldlængdedebuten "The Back Of His Hands, Then The Palms" udkom i forrige uge. På dette fælles sideprojekt er fællesenheden tostemmig shoegazerpop, og det fik GAFFAs anmelder Christian Erin-Madsen til at dele fem stjerner til debutalbummet med konklusionen: "Ghost Society arbejder på ingen måde med ubetrådt genrevej, men præsterer med enkle virkemidler talrige lækkerbiskener."

GAFFA har bedt Ghost Society finde fem inspirationskilder:

Top Fem: Ghost Society

The Berrics

Steve Berra og Erik Kostons skateboard-blog er lavet af skaterboardere til skateboardere. Det er nok et lidt nørdet site rette mod folk med kærlighed til skateboardkulturen. Jeg har brugt kræfter med mit rullebræt de sidste 20 år; så lidt nørd er jeg vidst. Man skal specielt checke The Battle at The Berrics ud - find den her: theberrics.com. (Tobias)

Cormac McCarthy - All the Pretty Horses

Jeg har først lige opdaget ham. En fantastisk forfatter, som jeg glæder mig til at gå helt i dybden med. (Tobias)

L.E.S. Skatepark

Her kan jeg tilbringe mange timer. Et lokalt skatespot i NYC, som har lidt af den samme vibe som Parken i København. Alle kender hinanden. Det er det, jeg elsker med skateboardkulturen. Man kommer hinanden ved og alle er i det for det samme - en kærlighed til et bræt med 4 hjul. (Tobias)

Ted Hughes: Birthday Letters

Jeg bliver ved med at vende tilbage til Ted Hughes digtsamling "Birthday Letters" som handler om hans forhold til Sylvia Plath. Digtsamlingen er skrevet, efter at Sylvia Plath begik selvmord. Det er en følelsesmæssig intens og helt brilliant struktureret digtsamling. (Sara)

John Coltrane: Kulu Sé Mama (1965)

Kulu Sé Mama er et eminent album med blandt andet masser af fantastisk percussion og Elvin Jones' fedeste trommespil! Jeg er stor Coltrane- fan, især af hans senere periode. Jeg har hørt dette album igen og igen igennem mange år og bliver vildt inspireret når jeg hører det. Også selvom Pharaoh Sanders en gang imellem godt kan gå mig lidt på nerverne... (Sara)

The Back Of His Hands, Then His Palms udkom 25. januar.

Tobias Wilner og Sara Savery er bedst kendt for deres arbejde i deres respektive grupper Blue Foundation og People Press Play, men i maj udsendte de EP'en "Dogs and Desperation" under navnet Ghost Society, og siden har de arbejdet på at skabe debutalbummet "The back of his hands, then the palms", der udkommer januar 2010.

Første udspil derfra er singlen "Better Days", som er et legende melodisk popværk som drager lytteren ind i en verden af funklende synths- og støjende guitar-flader, luftige vokaler og lyrik der beskuende tager udgangspunkt i et opgør mod autoriteter.

Bandets to sangskrivere Tobias Wilner (Blue Foundation) og Sara Savery (People Press Play) har gennem lang tid skrevet sange til det der skulle blive til Ghost Society. Det sidste år har de tilbragt i deres studie på Islands Brygge, hvor de i samarbejde med bandets trommeslager Lasse Herbst (Choir of Young Believers) og guitarist Frederik Sølberg (dokumentarfilmsinstruktør og tidligere guitarist i Lake Placid) har produceret og indspillet debutalbummet.

1. The Berrics
Steve Berra og Erik Kostons skateboard blog lavet af skaterboarder til
skateboarder. Det er nok et lidt nørdet site rette mod folk med
kærlighed til skateboard kulturen. Jeg har brugt kræfter med mit
rullebræt de sidste 20 år så lidt nørd er jeg vidst. Man skal specielt
checke The Battle at The Berrics ud.
http://theberrics.com/.

2. Cormac McCarthy - All the Pretty Horses.
Har først lige opdaget ham. En fantastisk forfatter som jeg glæder mig
til at gå helt i dybden med.

3. L.E.S. Skatepark. Her kan jeg tilbringe mange timer. Et lokalt
skatespot i NYC som har lidt af den samme vibe som Parken i KBH. Alle
kender hinanden. Det er det jeg elsker med skateboard kulturen. Man
kommer hinanden ved og alle er i det for det samme - en kærlighed til
et bræt med 4 hjul.


Sara Savery's liste

4. Jeg bliver ved med at vende tilbage til Ted Hughes digtsamling
"Birthday Letters" som handler om hans forhold til Sylvia Plath.
Digtsamlingen er skrevet efter at Sylvia Plath begik selvmord. Det er
en følelsesmæssig intens og helt brilliant struktureret digtsamling.

5. Kulu Sé Mama (1965) af John Coltrane er et eminent album med blandt
andet masser af fantastisk percussion og Elvin Jones' fedeste
trommespil! Jeg er stor Coltrane fan, især af hans senere periode. Jeg
har hørt dette album igen og igen igennem mange år og bliver vildt
inspireret når jeg hører det. Også selvom Pharaoh Sanders en gang
imellem godt kan gå mig lidt på nerverne...


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA