x

Mixtape: Among Relatives

Mixtape: Among Relatives

Among Relatives blev dannet for to år siden, men fik ret hurtigt en pladekontrakt med Atlantic Music og havde, som historien lyder, en masse sange, der pressede sig på og bare ventede på at blive indspillet. Derfor tog til Nordsverige og indspillede This Room i Silence Studios, som blandt andet også har lagt rum til alle Bob Hund-udgivelserne. Pladen er i øvrigt mastereret af Mandy Parnell (Fleet Foxes, Sigur Ros, José Gonzaléz, Kissaway Trail).

Debutalbummet udkom således den 25. januar, men allerede sidste år spillede Among Relatives til Start! Festival. Musikalsk befinder Among Relavtives sig et sted mellem indierock og inspirationer fra 70'erne og Arcade Fire. Vi bad Among Relatives lave et mixtape og fik lejlighed til at stille et par hurtige spørgsmål til debuten.

Hvordan var det at indspille i Silence Studios - og hvorfor valgte I at tage derop?

- Da vi besluttede os for at drage til det svenske, var det en relativ let og impulsiv beslutning. Vi havde behov for at isolere os og finde et sted, hvor vi var langt fra tid og sted. Som band arbejder vi utrolig intensivt, når vi er sammen, og vi ville med dette ophold forhøje intensiteten. Lade isolationen, sneen, hytten og stemningen påvirke indspilningen, produktionen og hele sounden på pladen. Efter opholdet havde vi stort set alle grundspor nede, og lyden, vi endte med, var intens og upfront. Vi gik umiddelbart ikke efter den velpolerede plade. Men en plade, hvor instrumental personlighed og klang kom til udtryk.

Hvad henviser bandnavnet til?

- Navnet Among Relatives er nærvær. Samvær og fælleskab omkring musikken. Alle har noget på spil. Alle har lagt deres hjerte på bordet. Vi gør det, fordi vi elsker musik og føler, at vi kan bidrage med noget positivt sammen.

Hvad er de vigtigste temaer på pladen?

- Ærlighed har været i højsædet. Det er nok det mest gennemgående tema, men der er også forskellige stemninger. Stemninger, der minder os om kærlighed, kynisme, mødre og barndom. Nogle sange emmer også af håb, et håb der kan få det hele til at hænge sammen. Vi har alle lyttet til vidt forskellig musik, og vi har forsøgt at hive hinandens forcer ind i kompositionerne og i de instrumentale roller. Men i grove træk, så har vi alle en stor kærlighed til 60'erne og 70'ernes sangskriving, og det har vi forsøgt at blande med en lyd, der er mere kantet og hård.

Mixtape: Among Relatives

Vores mixtape handler om udtryk og stærk sangskrivning. Sange som er livsbekræftende på den ene eller den anden måde, om det er tungsindet melankoli, eftertænksomhed eller skønsang. Dette mixtape appelerer til folk, som godt tør tro på sig selv, og tør indrømme det lort, man har lavet. Om sangene udtrykker det? - Måske...

Neil Young - Tell Me Why (1970)

Foreningen mellem fantastisk lyrik og verdensklasse-melodi er kendetegnet for Neil Young. Det akustiske element bliver brugt kantet og fremadrettet, og man får aldrig følelsen af tomgang eller musikalsk stilstand. Hvis man skulle introducere Neil Young, så vil dette nummer danne et fabelagtigt billede af verdens måske bedste sangskriver.

Nick Drake - River Man (1969)

Original og dyster komposition, som blandes med det mest fantastiske edderkoppespinds- stryger-arrangement. Man føler sig 100 kg tungere, når man hører dette nummer.

John Lennon - Jealous Guy (1971)

Dét nummer taler for sig selv...

Creedence Clearwater Revival - I Put A Spell On You (cover) (1968)


CCR's udtryk har så store og lange løg, at man kan høre, når de rammer jorden. Og de formår med helt simple virkemidler at sparke benene væk under én hver gang. Og i dette fantastiske cover af Screamin' Jay Hawkins' klassiker kan man næsten mærke John Fogertys spyt løbe ned ad ens kinder... fuck ja.

Flaming Lips - Do You Realize? (1999)

Det nyeste nummer og absolut det mest producerede på vores mixtape. Flaming Lips lurer dybt i vores hjerter, og er et band, man altid kan vende tilbage til, og blive overrasket over hvor fandens musikalske de er. Netop dette nummer, som formår at krybe sig helt ind under huden og ruske op i nogle af de tanker, man forsøger at skubbe væk fra sig, for ikke at vise svaghed.

"This Room" er ude nu. Among Relatives spiller i morgen til det nystartede Pad & Pens labelnight på Musikcaféen i Århus. Prisen er 50 kroner, og du kan desuden møde Darling Don't Dance, All Products Made Nice, King's Light Infantry med flere.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA