x

The Rumour Said Fire – Vi har ikke svært ved at prioritere musikken

The Rumour Said Fire – Vi har ikke svært ved at prioritere musikken

I november udgav den københavnske folkrock-gruppe med det meget lidt mundrette navn, The Rumour Said Fire, sin debut-ep, som takket være singlen "The Balcony" har fået utroligt meget opmærksomhed fra de danske medier, radioer og et bredt dansk publikum. Deres inspiration spænder fra litterære kilder til Simon & Garfunkel til bands som The Shins, som de ofte er blevet sammenlignet med, fordi de udtrykker sig med korharmonier og både elektriske og akustiske guitarer.

Ep'en resulterede i årets første måned i, at The Rumour Said Fire nappede talentprisen til P3 Guld, og nu står de altså både på plakaten hos sommerfestivalerne med Roskilde Festival i spidsen samt deres første direkte brancheoptræden på by:Larm i Oslo – hvor de spiller to koncerter. Den første spillede de i aftes på den ret store teltscene, og under optimale spillede gruppen en udmærket koncert. The Rumour Said Fire, som notorisk undersælger sine egne evner som sangskrivere, har forbedret sig live, og fortsat bør gøre det med det travle turné- og studieår, de går i møde.

GAFFA mødte kvartettens fire medlemmer i den norske hovedstad.

Christian Rindorf: - Vi har glædet os. Vi skal promovere vores ep, som udkommer i Norge til marts, og møde den udenlandske branche. Vores ep har vi selv udgivet i Danmark, men så snart du kommer til udlandet, så skal du næsten have nogen at arbejde sammen med.

GAFFA: Hvordan har det været, siden I udgav ep'en for nogle måneder siden?

Jesper Lidang: - Fantastisk. Jeg ville da være et skarn, hvis jeg ikke sagde, jeg synes, det har været fedt, den måde folk har taget imod vores sange på. Jeg tager bare imod det, der følger med.

Kasper Nissen: - Det er samtidig svært at forholde sig til og at reagere på de ting, der er sket.

GAFFA: Hvordan?

Christian: - Den er en stor ting, som har medført dybe ændringer i vores liv. Vi skal forholde os til ting, som dét her. Interviews, by:Larm og koncerter.

Kasper: - Det er gået over alle vores forventninger; at taget er røget helt af, og at det ville blive en mainstreamsucces. Det har taget fusen på os, og at det bare kunne ske med en ep.

Jesper: - Det er ting på det personlige plan, fordi det er sket på de her tre måneder, men for mig gælder det, at jeg har det helt fint med det. Vi har slet ikke haft svært ved at prioritere; at vi vil fokusere på musikken, når det nu er kommet hertil.

Søren Lilholt: - To af os arbejder, to af os studerer, og vi er i konstant overvejelse om, vi skal droppe ud og sige nej til vores jobs på grund af travlhed. Det er et fuldtidsarbejde med bandet lige nu.

Debut i 2010

GAFFA: Hvad bruger I jeres tid på, og hvor langt er I med debutalbummet?

Jesper: - Lige nu er vi i øvelokalet, og vi skriver en masse nye sange. Der er ingen deadline, men vi arbejder på at få vores album ud i år. Vi kommer til at bruge det meste af marts og april på at skrive sange.

GAFFA: I har også takket nej til flere koncerter i løbet af foråret?

Christian: - Vi har faktisk spillet ret mange koncerter, inden ep'en kom ud. Men så eksploderede det lidt, og nu koncentrerer vi os om at skrive nye numre. Det passer heller ikke, at vi ikke har koncerter. Jeg tror, vi har otte koncerter i foråret, og så skal vi spille på ret mange festivaler til sommer. Vi har takket nej til flere jobs, men det skyldes, at vi gerne vil videre med vores numre. Det tager ret lang tid for os at forbedrede og øve op til koncerterne. Vi skal både lære vores nye sange og øve de gamle, som vi hele tiden arbejder på at forbedre.

GAFFA: Hvordan skriver I?

Jesper: - Jeg skriver skitser, begynder at skrive teksten og laver små demoer med en guitar og en lille recorder hjemme i min lejlighed, og så tager jeg dem med, og vi gør dem færdige i øvelokalet.

Enhvert nummer har en konsekvens

GAFFA: Hvad tænker I på, når I skriver numre? Er der nogle særlige kunstnere eller ting, der inspirerer jer?

Jesper: - Jeg tror ikke, at vi tænker dybt rationelt... Vi skriver bare løs, og genremæssigt ligger det nok pænt i forlængelse af ep'en og den der folkrock.

Christian: - Men der kommer også noget nyt.

Søren: - Vi sætter os ikke ned og bestemmer os for at skrive en ballade eller et drivet rocknummer. Vi tager altid udgangspunkt i sangen selv, i demoen, og prøver at finde frem til en stemning i hver enkelt nummer.

Jesper: - Når du laver en skitse, så kommer den med en konsekvens. Hver skitse kommer med en retning, og hvis det så bliver for oplagt, så prøver vi at ændre den konsekvens.

GAFFA: Du har tidligere brugt litterære referencer. Har du litterære referencer på den kommende plade?

Jesper: - Ja. Hehe. Men det er ikke et plagiat af et bestemt litterært produkt. Sangene en samling af mange forskellige referencer.

The Rumour Said Fire på MySpace.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA