x

The Bronson Brothers - Forsinket frankofil debut

The Bronson Brothers - Forsinket frankofil debut

Det er efterhånden tre år siden, Jesper Harding og Anders Ejner alias Ted og Clyde Bronson, der tilsammen udgør The Bronson Brothers, for alvor gjorde sig bemærkede med singlen "The Tide", hvor franske SoKo bidrog med vokal. De blev spået en stor og strålende fremtid, og nu er der omsider for alvor ved at komme skub i sagerne. Debutalbummet er sendt på gaden i februar, men de to åndelige brødre fortæller GAFFA, at de ikke er kede af forsinkelsen.

– Vi har været gennem en proces. Jeg tror ikke, vi helt var klar til at blive store på det tidspunkt. Det var "The Tide", der fik os i gang, og det var lidt et springbræt fra det, vi havde lavet tidligere, og i og med at vi lige pludselig blev taget så seriøst, som vi gjorde, for noget, vi havde startet lidt for sjov, så følte vi bare ikke, at vi havde den ærlige plade i os som den plade, vi udkommer med nu, siger Jesper Harding.

Inspirationskilderne til debuten er i høj grad hentet fra det franske. Især den legendariske Serge Gainsbourg har sat eftertrykkelige aftryk på pladen, hvis titel, "The Melody Bronson", da også er en reference til duoens (af rettighedsmæssige årsager uudgivne) engelske version af Gainsbourgs "Ballade de Melody Nelson". Det var også Gainsbourg, der i første omgang ledte duoen væk fra dogmatisk tresser-beat-pop til deres nuværende udtryk. Anders Ejner fortæller:

– Det var vores trommeslager, der introducerede os for Serge Gainsbourg på et tidspunkt, i vores tidlige dage, hvor vi spillede rigtig tresser-beat-pop, og jeg tænkte "hold kæft hvor er det fedt, det her!" Det var lige præcis sådan en genre, vi havde søgt efter, som lå imellem det psykedeliske, det moderne og noget, der nærmede sig triphop. Her følte vi os bare hjemme for første gang. Vi spillede tidligere i et tresser-rockband, hvor vi simpelthen havde det dogme, at der skulle være diskant-guitar, og der måtte ikke være nogen bund i bassen; det hele skulle lyde tresser-agtigt, helt ind til benet. Det her rummede bare det hele på en eller anden måde, så derfor er Serge Gainsbourg blevet en meget stor kilde til inspiration.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA