x

Sleep Party People – Frostklare og ambiente toner

Sleep Party People – Frostklare og ambiente toner

Behovet for nyskabelse var den primære drivkraft, da Brian Batz, der i de seneste par år har været fast guitarist i bandet Majorian, besluttede sig for at lave et soloprojekt med navnet Sleep Party People. Han ville udfordre sig selv, uden at skulle inddrage et helt band i sine beslutninger.

– Det var egentlig bare et behov for at skabe mit helt eget univers, hvor jeg ikke var nødt til at supplere med andre. På det tidspunkt var jeg lidt træt af, at der var seks mennesker i et band, der skulle have noget at sige om musikken, så jeg ville gerne kaste mig selv ud i den store udfordring.

Den selvbetitlede debut har allerede høstet stor ros hos anmelderne for dens enestående, sært dragende lyd, der ikke let lader sig kategorisere; den er helt sin egen. Den spontane, kunstneriske frihed har haft meget at sige under hele indspilningsprocessen, der er foregået uden hjælp fra hverken studie eller producere.

– Jeg kastede mig faktisk bare ud i det. Jeg købte en lille Mac-computer og noget gear, og så havde jeg samlet instrumenterne hjemme i mit soveværelse. Jeg har altid været meget fascineret af den ambiente musikscene, Brian Eno og deslige, det dér med at skabe lyden og dreje på nogle knapper, og så prøvede jeg mig frem. Jeg tænkte, at nu ville jeg prøve at få noget lyd frem, som man ikke har hørt før.

Trods hangen til eksperimentel frihed har Batz nu ikke opgivet bandet Majorian, med hvem han i øjeblikket indspiller en debutplade, der skulle være klar til efteråret. Inden den udkommer, skal Batz dog ud på skandinavisk turné i foråret, som opvarmning for amerikanske The Antlers, og han lover, at der kommer en god håndfuld koncerter på programmet i løbet af året, så der bliver rig mulighed for at komme tæt på det unikke musikalske univers inden længe.

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA