x

Før koncerten: 30 Seconds To Mars

Før koncerten: 30 Seconds To Mars

Det amerikanske rockband 30 Seconds To Mars, kendt for dramatiske og følelsesfulde sange, udgav kort før jul deres tredje album, "This Is War" og spiller 9. marts i KB Hallen i København. Gruppen består af sanger og guitarist Jared Leto (også kendt som succesfuld Hollywood-skuespiller med roller i blandt andet "Fight Club", "Requiem For A Dream" og "American Psycho"), Jareds bror Shannon Leto på trommer og bassist og keyboardspiller Tomislav Miličević. GAFFA fik en snak med Shannon Leto for at høre lidt om, hvad vi kan forvente os af koncerten og lidt om albummet "This Is War".

Hvordan er det gået i øveren?

– Det går fremragende. Vi øver faktisk lige i dette øjeblik, i vores øvelokale i New York.

Hvad kan vi forvente os af koncerten?

– Forvent det uventede. Vi kan godt lide at interagere med vores fans, for de betyder meget for os, og ligesom vi har indspillet vores seneste album med kor fra en masse fans, og vi har lavet 2000 forskellige covers til det med hver et billede af en af vores fans, får vores fans også en vigtig rolle at spille til koncerten. Men hvordan er en hemmelighed. Det må du vente og se til koncerten. Vi er i øvrigt fem mand på scenen, og vi spiller mange nye sange og en del af de gamle.

Hvad gør I, lige inden I går på scenen?

– Vi har hver vores ritualer. Jeg kan godt lide at meditere lidt, så jeg kan komme i den rette afslappede stemning og få renset tankerne.

Hvad står der på jeres forplejningsliste?

– Goji-bær (kinesisk bær med mange næringsstoffer, meget anvendt i kinesisk naturmedicin, red.), frugt, grøntsager og juice. Vi forsøger at spise så sundt som muligt, for ellers kan det godt være svært at holde sig sund, når man er på turné.

Hvad hører I i turbussen?

– Alt muligt, det kommer an på, hvad vi er i humør til. Både rock, pop, klassisk, jazz, alt muligt – fra det blødeste til det allermest hårde. Men noget af det, vi har hørt på det seneste, er M83 (sfærisk fransk elektropop-gruppe, red). Dem kan vi godt lide.

Op- og nedture

Prøv at fortælle lidt mere om jeres nye album, "This Is War".

– Det er en plade, der har været flere år undervejs, og vi har gennemlevet en masse op- og nedture undervejs. Vi er blevet sagsøgt af vores pladeselskab for at bryde vores kontrakt (sagsanlægget blev senere trukket tilbage, red.), der har været global finanskrise, der er en truende klimakrise, vi har fået en ny præsident, vi har været gennem personlige kriser, og alt det har indvirket på albummet. Og vi har forsøgt at gøre albummet alsidigt. Der er nogle rockede numre, nogle elektroniske numre, nogle meget pompøse sange og nogle helt afdæmpede og akustiske, hvor man kan høre, at der bliver vasket op i baggrunden. Og så indspillede vi det med et kor af vores fans. Der har været folk fra halvfems lande med, og der har været folk fra eksempelvis Iran, der var kede af, at de ikke kunne være med fysisk, men de har så indspillet deres ting over nettet. Vi satte barren højt, men det lykkedes, synes vi.

Har det ikke været et problem, at det er amatører, der synger?

- Nej, vi har forsøgt at bruge koret som et instrument, og vi har ikke været på jagt efter perfektion. Men vi synes virkelig, folk har gjort det godt.

Har I brugt teknik til at fikse de sangstemmer, der ikke var helt rene?

– Nej, det har vi ikke.

Hvordan var det at arbejde med producerne Flood og Steve Lillywhite – og hvorfor valgte I dem?

– De er begge fremragende. Flood er god til at arbejde med ting i spændingsfeltet mellem rock og elektronik, også det lidt hårdere som for eksempel Nine Inch Nails. Han har en kæmpestor gammel synth, som fylder en halv væg. Jeg kan ikke lige huske, hvad den hedder, men der findes kun fem af slagsen i verden, og han ejer en af dem. Den var også med på Depeche Modes "Violator"-plade. Vi tog ham blandt andet, fordi vi kunne lide hans produktion på Nine Inch Nails' "The Downward Spiral". Flood var god til de lydmæssige aspekter ved musikken, mens Lillywhite var god til at fokusere på sangene.

Der var noget med, at en fest, I holdt i Los Angeles for nylig, blev evakueret grundet en terroralarm. Hvad skete der lige?

– Det var den 5. februar, til releasepartiet for en 15 minutters dokumentar, Jared har lavet. Jeg var ikke selv til stede, for jeg var i gang med at øve, men Jared og Tomo var der. Pludselig kom der en mand ind, smed en pakke for foden af Jared og begyndte at læse et digt op. Jared overmandede ham, og politiet fik ham væk. Pakken indeholdt ledninger og en blender, men der var ikke noget farligt i den. Jeg tror bare, han var en forvirret stakkel, men de andre blev da bange.

Billetter til koncerten kan købes via GAFFA Live


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA