x

Før koncerten - Autechre

Før koncerten - Autechre

Hvordan er det gået i øveren?
- Vi er ikke rigtigt et band, der øver os. Vi har mere bare samlet lydene til koncerten, for vi vil gerne have, at koncerterne bliver meget åbne. Vi bruger mere energi på at sørge for, at de elementer, vi har at arbejde med, er af rigtig høj kvalitet.

Hvad kan vi forvente os af koncerterne?
- Tidligere har vi haft et planlagt sæt, som vi skulle nå igennem, med nogle bestemte numre i en bestemt rækkefølge. Der har dog altid været lidt improvisation, men den her gang bliver det meget dybere, rent improvisatorisk.

Hvad gør I, lige inden I går på scenen?
- Jeg tjekker altid mit udstyr. Vi sidder altid skjult nede bag vores maskiner, når vi tjekker dem, så vi ikke får fyret op under publikum, før vi er klar til at spille, så en af de ting, vi gør lige før en koncert, er at gemme os. Og måske ryger vi lidt, men nu må man ikke ryge så mange steder. Vi plejede altid at tage et enormt hvæs på en joint. Eller et lille glas tequila. Man ved aldrig.

Hvad står der på jeres forplejningsliste?
- Ikke så meget. Vi er ret lette at stille tilfredse. Oliven. Noget tequila. Masser af juice. Peanuts. Det varierer fra tour til tour, afhængig af, hvem der er med. Maden har vi ikke nogle vildt esoteriske krav til, så længe det holder vores hjerner i live. Det skal ikke være burgere og fritter.

Hvad hører I i tourbussen?
- Vi tager alle sammen vores yndlingsmusik med på bussen. Så spiller vi numre for hinanden og prøver at overgå hinanden med blærede tracks. For en ti års tid siden turnerede vi i en lille bil, hvor der var plads til seks-syv mennesker og lidt gear bagi. Det var altid vildt kaotisk, når vi kørte på motorvejene, men når vi nåede til byerne, skulle der ro på, så vi kunne finde vej, og så satte vi altid Erik Satie på. Eller Basic Channel eller Maurizio.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA