x

Det handler om at skrive vedkommende sange

Det handler om at skrive vedkommende sange

Det er en af de dage, hvor kulden nådesløst bider sig helt ind i knoglerne. GAFFA.dks udsendte bevæger sig gennem den iskolde eftermiddag for at møde Patrik Isaksson på et gammelt hotel i det indre København. Den svenske sangskriver er netop blevet færdig med sit tredje album ”Vi Som Aldrig Landat”.

Genvej til berømmelse
Hans sidste album ”Tilbaks På Ruta 1” solgte omkring 30.000 eksemplarer i Danmark. Det, der banede vejen for hans gennembrud, var Big Brother-deltageren Christians coverversioner af sangene ”Du Kan Gøre Hvad Du Vil” og ”Tilbage Hvor Vi Var”. Isaksson er glad for den omtale, der kom i kølvandet på Christians versioner af de to sange.
– Det hjalp mig til at nå ud til et bredere publikum her i Danmark.
Men hvordan forholder du dig til, at Christian var med i realityprogrammet Big Brother?
– Det betyder ikke noget for mig. Det har jo ikke noget med mig at gøre. Det vigtige for mig er, om han kan synge eller ej, og det synes jeg, at han kan.

Alligevel har Isaksson ikke meget til overs for hverken Big Brother eller nogle af de øvrige realityprogrammer, som hærger tidens mediebillede.
– Hver gang man tænder for fjernsynet, er man ved at drukne i programmer som Popstars eller Stjerne For En Aften, siger Isaksson, mens der tegner sig en tung rynke mellem hans øjenbryn.
– I den slags programmer er det er jo slet ikke musik, det drejer sig om. Ingen af dem har skrevet deres sange selv. Det eneste, det går ud på, er at skyde genvej til berømmelse.
– Men skød du ikke selv genvej ved at lade Christian indspille to af dine sange?
– Nej, det synes jeg ikke. Jeg lod Christian synge mine sange, fordi jeg godt kunne lide hans stemme og hans fortolkning af numrene, siger han og fortsætter:
– For mig handler det ikke om at finde et shortcut til berømmelse, men derimod om at skrive vedkommende sange. Jeg skriver sange for min egen skyld, selvom jeg selvfølgelig håber, at der er nogen, der gider at lytte til dem.

Det mest personlige album
De seneste to år har Patrik Isaksson arbejdet på at færdiggøre sit tredje album "Vi Som Aldrig Landat".
– Det er nok det mest personlige album, jeg har lavet indtil nu, fortæller Isaksson og læner sig eftertænksomt tilbage i sofaen.
Det hænger ifølge ham selv sammen med, at de seneste to år har været en meget hektisk periode i hans liv.
– Jeg havde et enormt behov for at skrive sange, fordi der skete så mange omvæltninger i mit liv. Én af dem var skilsmissen fra min kone efter knap to års ægteskab, fortæller han og lader sin hånd glide gennem det mørke hår.
– Det efterlod mig med en tvivl omkring nogle fundamentale ting i min tilværelse, siger han med et fjernt blik.
– Jeg kom til at forholde mig anderledes til fremtiden. Tidligere levede jeg udelukkende her og nu, uden at tage højde for konsekvenserne. De senere år er jeg begyndt at forholde mig til fremtiden som noget uomtvisteligt – noget virkeligt. Det hænger sikkert også sammen med, at jeg er blevet ældre – jeg er pludselig fyldt 31, siger han, mens et tvetydigt smil deler hans ansigt.

Han er imidlertid ikke et øjeblik i tvivl om, at musikken fortsat skal være omdrejningspunktet for hans tilværelse. I hvert fald så længe han er i stand til at lade sig inspirere til at skrive sange, fortæller han, mens han lader sit blik opsluge af den iskolde eftermiddag uden for vinduet.
– Det er svært ikke at lade sig påvirke af kulden og det tidlige mørke. Men der er noget på én gang smukt og ubarmhjertigt over denne tid.

”Vi Som Aldrig Landat” udkommer i Danmark den 23. februar. I den forbindelse kommer Patrik Isaksson til Danmark for at spille en række koncerter mellem den 25. marts og den 3. april.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA