x

Angie Stone er klar til dansk koncert

Angie Stone er klar til dansk koncert

Pigerap-gruppen The Sequence blev i 80'erne startskuddet på Angie Stones lange karriere, der først rigtig tog fart, efter at hun i 1999 udgav sin solodebut "Black Diamond", der bød på såkaldt neo-soul – moderne, primært håndspillet soul som en modvægt til den mere strømlinede r&b-scene. "Black Diamond" fik fremragende anmeldelser og er blevet fulgt op af yderligere fire album. Nu kommer den 48-årige diva igen forbi landet, denne gang med albummet "Unexpected" i ryggen, når Amager Bio åbner op for en soulfest 15. marts.

GAFFA fangede Angie Stone på landevejen på vej til Danmark for at tjekke hendes formkurve og høre lidt om det nye album.

Hvordan er turen gået?

– Den er gået fint, bortset fra at vi har måttet aflyse tre koncerter i USA på grund af den kraftige snestorm, vi havde for nylig. Vi spiller dem i stedet i april. Folk kan tilsyneladende godt lide det nye album. Hvordan er vejret i Danmark?

Det har faktisk sneet i to måneder i træk, men det har ikke været helt så slemt som i USA, og nu er sneen omsider ved at smelte.

– Nå for søren. Jeg håber da, sneen er væk, når jeg kommer.

Det tror jeg, den er. Hvad kan vi forvente os af koncerten?

– Ja, Angie er Angie, det kan jeg jo ikke lave om på. Jeg spiller en masse nye sange og en masse gamle, og jeg kan love, at der bliver gang i den. Folk kommer til at få en fest. Vi er to guitarister, en bassist, en keyboardspiller, tre korsangere og så mig.

Har du et særligt ritual, lige inden du går på scenen?

– Vi beder alle sammen. Alle i bandet er gode kristne, og vi beder til, at Gud vil sørge for, at vi spiller en god koncert.

Hvad står der på din forplejningsliste?

– Vin og champagne, men ellers sunde ting. Vi forsøger at leve sundt, når vi er på landevejen. (NB: Angie Stone taler gennem store dele af interviewet med mad i munden, red.)

Hvad hører I i turbussen?

– Alt muligt, både fælles og på vore respektive iPods. Noget af det, jeg hører for tiden, er Raheem DeVaughn og gospelsangerinden Kim Burrell. Hun er fremragende.

Autotune har givet hiphoppen nyt liv

Dit nye album "Unexpected" virker lidt mere elektronisk end tidligere. Hvorfor denne udvikling?

– Jeg ville gerne prøve noget nyt og lave et album med gang i den, men også med større alsidighed. Jeg vil helst ikke gentage mig selv.

På nummeret "Tell Me" bruger du autotuner i kraftig grad – noget, du ellers aldrig gør. Er det en joke eller en kritik af autotune, i stil med Jay-Z's "D.O.A. (Death of Autotune"?

– Nej, jeg brugte det for at prøve noget nyt – som en kunstnerisk udfordring. Jeg synes, Jay-Z er fantastisk, "he's my boy", men jeg er ikke enig med ham i, at autotune er et problem. Ikke hvis man bruger det tilpas originalt, som for T-Pain har gjort det. I 80'erne brugte Teddy Riley også vocoder, som jo er en slags forløber for autotuneren. Autotune har været med til at give hiphoppen nyt liv og været med til at udbrede den til hele verden.

Men det er jo også et middel til, at folk, der ikke kan synge, kan skjule det. Føler du ikke som en unfair konkurrence – du behøver jo ikke bruge sådan noget?

– Nej, ikke hvis det bliver brugt kreativt.

Jeg er stadig i udvikling

Din datter Diamond synger med på sangen "I Don't Care". Er hun ved at blive sangerinde?

– Ja, men hun har stadig meget at lære. Men hun er i gang med at forhandle med selskaber.

På din forrige plade skrev du kontrakt med Stax Records. Hvordan er det at være havnet på dette historiske soulselskab, som nu er genopstået?

– Det er fantastisk, og det er vigtigt at påpege, at Stax fungerer som et uafhængigt selskab, også selvom at det er ejet af Concord Music Group.

I begyndelsen af din karriere blev du kaldt neo-soul. Er du stadig det?

– Kald mig det gerne, men jeg er i stadig udvikling. Jeg blander soul, r&b, hiphop, elektronika. Jeg føler, at jeg stadig vokser som kunstner.
 
Jeg har lige en lille anekdote. Da du spillede på Train i Århus i 2008, gav du autografer i merchandiseboden bagefter. En af dem, der kom og snakkede med dig, så jeg, var den pige, der blev nummer to i den danske X Factor-konkurrence. Hun hed Laura. Hvad synes du om at være en inspiration for X Factor-stjerner?

– Åh, det vidste jeg ikke, gid nogen havde fortalt mig det. Men det var da dejligt, at jeg kan inspirere folk. Jeg har i øvrigt fået nye varer på hylderne i merchandiseboden, og jeg skal nok komme ud og sige hej.

 

Der er stadig ledige billetter til koncerten i Amager Bio 15. marts på GAFFA Live


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA