x

SXSW: PowerSolo dolket i ryggen inden US-tourSXSW: PowerSolo dolket i ryggen inden US-tourDet er længe, PowerSolo har været i branchen. De er garvede hunde, der ifølge egne ord har sloges med nogle af de giftigste svin, der findes. Men nu er de blevet dolket noget så dybt i ryggen. Det er en af deres egne, og det er på amerikansk. Hun hedder Sinister Foxy og er deres – nu eks- – agent i USA. Hendes knæskaller står for skud, hvis PowerSolo finder hende igen. Forsanger Kim Kix er overordentligt skuffet:

– Om hun har en personlig krise, som hun giver udtryk for, ved vi ikke, men i hvert fald fuckede hun en masse ting op for os. Vi har mistet mange penge på det her, og vi er ude efter hendes hoved. Vi fik senere nys om, at hun havde taget røven på andre også, det vidste vi bare ikke noget om, før vi stod i lort til halsen. Hun har snydt, så blodet flyder, så hvis vi ser hende igen, skal vi have spændt gabestokken om hendes hals.

– Agenten havde tilsyneladende fået arrangeret flere gigs på østkysten i USA, men de officielle dokumenter lod vente på sig. Da PowerSolo ankom til New York City, var der stadig flere TBA-steder (to be announced, red.), end hvad godt var, og Sinister Foxy var heller ikke til at få fat i mere.

– Vi fandt senere ud af, at hun var flygtet til Michigan for at smutte fra problemet. Det endte med, at vi måtte lægge hele vestkystdelen af touren om i røven af østkysten, så nu har vi løst det på den måde. Vi har været på denne slags ture i USA mange gange før, men det er første gang, at en af vore egne har dolket os, fortæller Kim Kix.

Sådan fyres et gig af til en branchefestival
Heldigvis blev touren til noget. Lige nu sidder PowerSolo i solen i Austin, Texas. To gigs er netop afleveret til South By Southwest-festivalen, som er en musikfestival, hvor branchen mødes for at lytte til ny musik. PowerSolo er afslappede, der er kolde øl, og der snakkes løst om, hvad der skete i aftes.

Det var på baren Liberty, hvor Kim Kix, Atomic Child og deres nye trommeslager, Richie Attack, satte op med fuldpumpet og eksperimenterende punkrock. Halvinstrumental indledning med "Murder in SFAX", en lækker sag, som kickstartede livekoncerten. Det kunne have prydet visuelt, hvis de tre ulve, jomfruen og indianeren var med som kor, men de var åbenbart kun med i studiet.

Sang nummer to skal lige til at gå igang, da Atomic Childs streng springer. Kim Kix starter med "Its our roadie's fault ... he's a fuckin asshole", som Richie Attack kører med på, så sangen "Asshole" starter. Atomic Child hopper ind igen med den reparerede guitar og giver det hele endnu mere tyngde, så 2/3 af gulvet hopper med. Den sidste del forstår ikke helt arrigskaben, og synes først at forliges, når Kim Kix og Atomic Child ender i omkvædets "We are fucking assholes" - nu hopper de sidste også med.

Brydertag på dansegulvet
Det var selvfølgelig ikke nok for Kim K aka Railthin Bro #1, at hele gulvet var hoppende og kropsophidset af de tunge toner. Midt under sangen lader han trommeslager og brormand holde kursen, mens han langsomt klæder sin overkrop nøgen. Damerne og flere af herrerne hviner over de smækre tatoos på PowerSolo-overkroppen.

Sejrrigt tager Kim hænderne i vejret og hopper ud i publikum med guitaren. Kun en overstadig publikummer når ikke at blive til randen af en cirkel, Kim har fat i ham, forsangerens venstrearm i brydertag om den overstadiges hals. Det går for langsomt op for manden, at han er ved at blive tvunget ned med en halv Nelson af den samtidigt guitarspillende forsanger. Det er ikke nødvendigs kønne lyde, men det er eddermame rock'n'roll! Meget kan lade sig gøre, blot man har en god trommerytme med passende basgang.

Snart oppe på scenen igen fortsætter det fuldtallige band aftenen med blandt andet "Plasma Crystal Dope" fra albummet "Egg" og "Busses" fra det seneste album "BloodSkinBones".

2010 et PowerSolo-år
PowerSolo er tilbage igen på klubberne efter indspilning af pladen. US-touren er i gang, og med det nye samarbejde med pladeselskabet Long Live Crime Records, ser det ud til at blive et spændende år for Powersolo.

– Musikalsk går tour'en fantastisk! Vi har spillet nogle koncerter båret af begivenhederne og vores stædighed, og det med alt lortet (koncertaflysningerne, red.) har bare gjort, at vi vil musikken endnu mere. Folk lader sig rive med, og der er god stemning, kys, kram og gratis pot, hvor vi kommer hen.

Det er sjette gang, I er til South By Southwest-festival i Austin, Texas. Hvordan er det at være til sådan en branchefestival?

– Det bedste ved festivalen er, at du kan samle en masse branchefolk på ét sted, altså til en showcase-koncert i byen, og det dårlige er, at de fleste snakker, og røven går. Men vi har fået ting og sager ud af det ved tidligere besøg, blandt andet licens-aftaler, sync-aftaler til film og tv i blandt andet USA, Australien, Frankrig og Sydamerika, fortæller Kim Kix.

Egentlig kom boogien "Canned Love" kun med på det seneste album "BloodSkinBones" i sidste øjeblik, men der har allerede vist sig kommerciel interesse. Coca-Cola har brugt den i deres kampagne i Sydamerika, og senest har Toyota købt sangen til deres nye kampagne, der kommer i foråret. PowerSolo er tilbage på amerikansk jord, klar til at brække nakker igen, det har de gjort siden 1996. I morgen går turen videre gennem New Mexicos ørken mod Los Angeles, de store drømmes by.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA