x

Undercover: Under Byen: Alt Er Tabt

Undercover: Under Byen: Alt Er Tabt

Hvem? Ben Clement og Sebastian la Cour (Ben And Sebastian)
Hvor? Fotoatelier på Islands Brygge
Hvornår? November 2009

Et dystert billede af, hvad der viser sig at være en kunstfærdigt udformet trappe, pryder coveret til Under Byens seneste udgivelse. Men det er ikke kun mørke, som findes i det komplekse orkesters cover. GAFFA tog en snak med cellisten Morten Svenstrup og halvdelen af designerduoen Ben And Sebastian om den magiske trappe på coveret til "Alt Er Tabt".

– Denne trappe er halvt ved at gå til grunde og halvt ved at blive bygget op, altså det er halvt en ruin og halvt en byggeplads. Man kan ane, at der er en anden kompleks konstruktion under overfladen, og det er en af de ting, som vi synes faldt meget godt i spænd med Under Byens nye musik, fortæller Sebastian La Cour, der debuterer som coverdesigner.

Under Byen opdagede Ben And Sebastians orientalsk inspirerede trappe på en udstilling og overtalte dem til at stå for layoutet til det nye album. Ifølge Morten Svenstrup stemmer kunstværkets "halvfærdige" og materialistiske udtryk godt overens med Under Byens upolerede og sammensatte musik.

– Teksten i coveret er også trykt i metal, hvorefter der er blevet taget billeder af det. Det er der ligesom med trappen en materialitet over, som jeg synes går igen i vores musik. Vi arbejder meget med lyd som materiale i højere grad, end vi har gjort tidligere, fortæller cellisten.          

Morten Svenstrup kommer ikke udenom, at både det dystre cover og titlen ikke umiddelbart lader meget håb være tilbage, men for de syv tilbageværende musikere i Under Byen symboliserer det mørke udtryk i billederne og musikken også en ny start.

– Coveret er generelt meget mørkt, hvilket svarer meget godt overens med titlen "Alt Er Tabt". Umiddelbart er der også meget mørke i titlen, men det er samtidig også en ny start. Det er en form for tabula rasa, der bliver henvist til. Hvis man kommer fra et meget mørkt sted, så kan en helt udvisket tavle være det forandringssted, man har brug for, slutter Morten Svenstrup.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA