x

Thomas: Jeg er nødt til at gøre det på min måde

Thomas: Jeg er nødt til at gøre det på min måde

Han kom kun med, fordi to af hans venner meldte ham til konkurrencen, og længe var han i tvivl, om han overhovedet passede ind i formatet. Lørdag vandt den 30-årige skolelærer Thomas Ring så X Factor 2010 efter at have optrådt foran 40.000 mennesker i Parken. GAFFA mødte en ydmyg, afklaret men selvfølgelig også glad X Factor-vinder efter showet i et presserum med noget nær sauna-temperatur.

Tillykke med sejren. Først det obligatoriske spørgsmål: Hvordan var det at optræde foran så mange mennesker?
- Det var helt sindssygt og meget bedre, end jeg havde turdet håbe på. På forhånd havde jeg frygtet lidt, at det ville gøre én bange, men jeg følte mig kun løftet af det. Det kan godt være, det jeg sang ikke sad helt i skabet hele tiden, men jeg følte, at jeg gav slip og nød det simpelthen så meget. At stå der på scenen foran så mange mennesker var jo også en form for en kulmination på alt det hårde arbejde, så det gav en virkelig euforisk følelse.

Du optrådte med U2's "With Or Without You?" Hvorfor lige den sang?
- Det er en sang, jeg har spillet mange gange på de caféer og bodegaer, hvor jeg har optrådt tidligere, og så er det jo en kæmpestor og fantastisk kærlighedssang, der passer godt til min stemme og har en god stemning. Jeg var selv inde og se U2 i Parken på Pop Markt-touren. Dengang var jeg ikke den store fan, men jeg kan tydeligt huske, hvordan hele Parken stod og sang "Oh-Oh-Oh-Oooooh". Det øjeblik har simpelthen forfulgt mig lige siden.

Og det fik du så selv lejlighed til gentage denne gang fra scenen...
- Ha ha, ja det havde jeg sgu aldrig troet...

Du fik også lejlighed til at synge vindersangen til programmet, "My Dream", der bliver din første single. Hvad synes du om den?
- Der er ingen tvivl om, at jeg godt kunne have sunget den lidt bedre, for det gik bedre til generalprøven. Jeg ville måske også gerne have haft, teksten var lidt mere poetisk, selv om den selvfølgelig passer meget godt til øjeblikket og det, at jeg står på scenen og udlever min drøm. Men jeg synes, den har en rigtig god melodi, og jeg er kommet til bedre og bedre at kunne lide den. Vi har også arbejdet på at få den til at passe bedre til mig ved at ændre lidt på trommerytmen og tilføje nogle breakbeats. Men når det er sagt, tror jeg dog ikke, den plade jeg skal til at lave nu, kommer til at forme sig efter lige dén sang.

Et helt andet ballgame

Hvad har du ellers fået ud af din medvirken i X Factor rent musikalsk, synes du selv?
- Jeg har fundet en glæde ved at optræde, som jeg faktisk ikke har haft så meget før. Selvfølgelig har jeg altid nydt musikken, men tidligere kunne det være nok for mig bare at sidde og spille en sang for mig selv. Der har jeg i løbet af programmet lært, hvor meget det betyder for mig at give folk en oplevelse. Det er klart, det stiller nogle andre krav, når man optræder med coverversioner under stort tidspres, men jeg har hele tiden bestræbt mig på at gøre tingene på min egen måde. Man kan sagtens sætte sit eget aftryk eller tilføje et lille twist. Samtidig har jeg kun valgt sange, som jeg selv virkelig godt kunne lide.

Og nu hvor X Factor er slut, skal du så ud og stå på egne ben med egne sange. Hvordan ser du selv på den udfordring?
- Det er klart, at det bliver et helt andet ballgame. Nu skal jeg ud og præsentere noget musik, som bliver endnu mere mig. Men det glæder jeg mig til. Jeg tror netop, at jeg er nået så langt i X Factor, fordi folk har kunnet mærke, det, jeg har lavet, er kommet fra hjertet. Musik har altid været den kanal, som alle mine store følelser er kommet igennen, og jeg er ikke i tvivl om, det kommer til at blive meget stærkere nu, hvor det er min egen musik, og der er endnu mere på spil for mig.

Har du allerede nu en idé om, hvilken type plade du gerne vil lave?
- Det er klart, det bliver en stor udfordring at få alle de sange og idéer, jeg har inde i min knold, ned på en cd, som jeg selv er glad for. Men jeg har efterhånden lavet musik i ti år, så jeg har en masse sange og også mange halvfærdige skitser, som man måske kunne udvikle gennem nogle co-writes. Tit er det meget godt med lidt inspiration udefra. Jeg har ikke noget ønske om at sige "Det er mine sange, mine KODA-penge, og det er sådan det skal det bare være!"

De to forrige vindere af konkurrencen, Martin og Linda, udsendte forholdsvis hurtigt plader og er efterfølgende blevet droppet af pladeselskabet. Der kommer nok også til at være et vist pres på dig. Hvordan har du tænkt dig at tackle det?
- Det kan da godt være, der kommer til at blive nogle slåskampe, men jeg tror også, at det pladeselskab, jeg kommer til at skulle arbejde med, vil kunne forstå, at jeg gennem hele forløbet netop har gjort det på min egen måde. Og respektere, at det har jeg tænkt mig at fortsætte med. Jeg gider ikke noget påtaget eller modelleret. Det skal være noget, som jeg selv føler for, ellers tror jeg også, at folk vil kunne mærke det. Jeg vil lave en helstøbt plade frem for noget, der bare er bygget op omkring et par singler. Også selv om den måske ikke lige kommer til at ligge nummer et på alle hitlisterne.

Frygter du at blive sat i bås som Thomas fra X Factor?
- Det er jo altid en risiko, men det håber jeg selvfølgelig at kunne slippe uden om. Jeg vil i hvert fald gøre alt, hvad jeg overhovedet kan!

Hans første single "My Dream" blev udgivet umiddelbart efter det store show i Parken. Sangen er i øvrigt skrevet af de tre X Factor-dommere Remee, Pernille Rosendahl og Soulshock.

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA