x

Reportage - Danish DJ Awards 2010

Reportage - Danish DJ Awards 2010

Påskesøndag d. 4. april 2010 kunne Danish DJ Awards (DDJA) fejre sit 10 års jubilæum. Endnu engang skulle der deles priser ud fra de danske dj's, til dem selv, de steder, de spiller og først og fremmest til den musik, de spiller. Som altid blandedes prisuddelingen med masser af live-optrædender, og som altid og i modsætning til mange andre prisuddelinger kunne hele showet overværes af alle, der havde indløst billet.

Men som noget nyt i år, så havde DDJA fået sig en konkurrent, der også delte priser ud til det danske natteliv og dets musik, der også bød på masser af live-optrædender og endda blev afholdt aftenen før, 200 meter fra, hvor DDJA blev afholdt i går, nemlig Club Awards. Hvordan og hvorfor to på papiret næsten identiske arrangementer ender med at blive afholdt lige efter hinanden og praktisk taget dør om dør, kunne der skrives meget om, og det er der også allerede blevet. Faktum er, at man får to forskellige forklaringer, alt efter hvilken arrangør bag de to arrangementer, man spørger, at begge events nu er blevet afholdt, og at undertegnede håber på, at det ikke har skadet publikumsinteressen fremover, så vi fortsat vil have en eller to prisuddelinger til den danske clubmusik.

Jeg har fulgt DDJA siden begyndelsen. Fra årene i Halvandet, over årene i Tappehallerne, til de sidste år havnede i Valbyhallen, hvor det også løb af stablen i går. Gennem årene er DDJA kommet af med mange af de praktiske børnesygdomme, som sådanne store arrangementer ofte døjer med, og som mange andre events stadig oplever problemer med. Omstilling mellem presenters og optrædender, kø på toiletter osv. Så man nu som anmelder, reporter eller publikum kan koncentrere sig om det, det handler om, nemlig det, der sker på scenen.

Showet

Ganske som det plejer at være til DDJA, og som det også var til Club Awards i forgårs, så kunne man opleve en lang række både kendte og ukendte navne optræde live imellem uddelingen af de enkelte priser. Hvor Club Awards foregik i en forårskold Club Danmark Hal, så var Valbyhallen derimod kogende hed, og måske var det varmen, der satte en dæmper på folks aktivitetsniveau, for publikum var denne aften noget sværere for de optrædende at få gang i. Flere kæmpede med at få en reaktion fra den ellers proppede sal.

På papiret var det et stærkt line-up, som DDJA havde samlet til deres jubilæum, og man må sige, at alle også leverede varen (selv de par stykker, der kørte playback). Med en næsten fem timers lang række af prisuddelinger og gode live-optrædender, må man sige, at de fremmødte fik noget for pengene. Men det lange show gjorde også, at publikum var ved at være kørt trætte, så selv et par af de store navne hen imod slutningen havde lidt svært ved at få respons.

Størst reaktion i den første del af showet fik White Pony, der virkelig piskede op til fest. Og ellers skulle man hen imod slutningen af showet til et par af de store navne for at se en hel hal hoppe og danse. Ligesom aftenen før var det Kato, der denne aften fik hjælp af Jon, Johnson, U$O og Outlandish, som fik hænderne i vejret, og det samme må man sige om Morten Hampenberg, Alexander Brown og Yepha, der i den grad fik folk til at skubbe til taget. Men som sagt leverede alle på scenen et godt show.

Priserne

Ligesom til Club Awards og ikke overraskende, da de i den grad har sat deres præg på de danske dansegulve det forløbne år, så var det Medina og Morten Breum, der havde fået flest nomineringer, og denne aften kunne de begge hjemtage en del af dem. Især Medina måtte på scenen en del gange for at hente priser, bla. for årets album. DDJA uddeler også priser til internationale dj's og musik, og ikke overraskende, så hjemtog David Guetta både årets internationale klub-hit og deejay favorit. Listen af priser og modtagere er rigtig lang og kommer her:

 

Danish DeeJay Awards 2010 - VINDERLISTE:

Årets Danske Artist:
MEDINA

Årets Danske Album:
MEDINA / Velkommen Til Medina

Årets Danske Remix:
SVENSTRUP & VENDELBOE / Medina: Kun For Mig (Svenstrup & Vendelboe Remix)

Årets Danske Urban-Udgivelse:
BURHAN G / Jeg Vil Ha' Dig For Mig Selv

Årets Internationale Klub-Hit:
DAVID GUETTA ft. AKON / Sexy Bitch

Årets Internationale DeeJay-Favorit:
DAVID GUETTA ft. KELLY ROWLAND / When Love Takes Over

Årets Danske DeeJay-Favorit:
MEDINA / Velkommen Til Medina

Årets Internationale DeeJay:
DJ KOZE / Culture Box

Årets Danske Producer:
NOIR

Årets Internationale Upfront-Udgivelse:
DENNIS FERRER / Hey Hey

Årets Danske Upfront-Udgivelse:
FAGGET FAIRYS / Feed The Horse

Årets Danske Klub:
KØDBODERNE 18 / København

Årets Danske Event:
RAW / København

Årets Danske DeeJay:
MORTEN BREUM

Årets Danske Upfront-DeeJay: (Præsenteret af PIONEER DJ)
LE GAMMELTOFT

Årets Danske Mobil-DeeJay: (Præsenteret af DJZ.DK)
MICHAEL PEDERSEN / Endless

CHILI-PRISEN (DK-Prisen):
MORTEN BREUM Feat. NIK & JAY / Domestic

Dancechart.dk-Prisen:
JOEY MOE / Yo-Yo

Årets Danske Diskotek: (Præsenteret af STOLICHNAYA)   
MIAMI CLUB / Ribe

Årets Danske Mainstream-DeeJay:
ANDREAS KONGSTED JENSEN / Kongsted

Danish DeeJay Battle 2010 (Præsenteret af YoDJ.dk)
HENRIK HANSEN / DJ Rex

KIM SCHUMACHERS DEEJAY-PRIS (Ærespris)
THOMAS HINZ (Ezi Cut)


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA