x

Top Fem: Lis Er Stille

Top Fem: Lis Er Stille

Den århusianske metal-, prog- og postrock-inspirerede rockkvartet Lis Er Stille er aktuel med deres tre album, "The Collibro". Bandet, som udgav deres to første albums henholdsvis den 10. april 2006 og 10. april 2007, har mistet et bandmedlem og taget sig et par år for at finde retningen på deres nye udspil, som de selv har indspillet og produceret i et sommerhus på Mols. "The Collibro" er efterfølgende mixet og masteret af Magnus Lindberg (også Culf Of Luna).

Her på GAFFA har vi kvitteret med to stjerner for det nye album, mens kollegerne på Diskant.dk har delt hele ti ud af ti stjerner ud til "The Collibro". Det har medført en rimeligt heftig debat her på siden, og hvis Lis Er Stille har en ambition om at skille vandene, så kan man da kun konkludere, at det er lykkedes! Læs anmeldelsen og kommentarerne her: Anmeldelse Lis Er Stille - The Collibro.

Vi har bedt Martin Byrialsen, Jon Gotlev, Asbjørn Helboe og Tue Schmidt Rasmussen udpege nogle inspirationskilder for inspilningerne af det ambitiøse "The Collibro" på denne Top Fem.

Ugler og kaffe

Indspilningsprocessen af "The Collibro" var benhårdt arbejde – så er det sagt. Samtlige tilladte pauser blev til gengældt udfyldt med at se eller gense David Lynchs mesterværk Twin Peaks. Seriens univers har i den grad sat sit præg på både musik og artwork og indeholder både surrealisme, og ugler vi frygter! Twin Peaks fejrer 20 års jubilæum i år, og har du aldrig fået den set, så nyd den sammen med en kop "damned good coffee"!

Anders Ruby

Hvis Lis Er Stille nogensinde skulle være med i "Hvem vil være millionær?", så er der ingen tvivl om, hvem vi vil ringe til, uanset spørgsmålets karakter. Vores ven, læremester, eksproducer, og evige nødlinje Anders Ruby er altid klar med et godt råd, når alt brænder sammen. Også selvom vi stolt har sagt, at denne gang vil vi ikke indspille i hans pissefede studie i Nim, men i en hytte på Mols med papirstynde vægge og uden en producer!

Gel Stickers


Trommeslagere følg med - Jon har opdaget noget genialt! Man kan købe megadyre fancy-pancy gel-pads i musikforretninger til at dæmpe sine trommer med. Men man kan også, som Jon har gjort det, gå ned i Tiger og købe et ark med "Gel Stickers". De virker præcist lige så godt og: De er i flotte farver og formet som hjerter, fisk og krabber.

Passioneret lygtefotofisk

I sidste uge havde vi besøg af pressefotografen Jan Degø i vores lillebitte øvelokale/studie uden for Århus. I halvanden time knoklede han som en gal for at få taget gode billeder under de totalt utaknemmelige forhold. Til sidst endte han med at stå på en ølkasse, med en lysboks ovenpå hovedet og desperat forsøge at holde balance med den ene hånd mens han fotograferer med den anden! Imponerende passion for sin gerning – det er sgu noget, vi godt kan lide at se.

GY!BE

Selvom vi laver musik sammen, er det meget svært for os at blive enige om et band, vi alle sammen synes er fedt. Alligevel må vi alle indrømme, at nyheden om postrockguderne fra Godspeed You! Black Emperors genvundne aktivitet er storslået nyt!! Kommer de bare i nærheden af Danmark, så starter vi Lismobilen – og det burde du også!

"The Collibrio" udkom den 10. april.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA