x

RebekkaMaria, turnédagbog kapitel 1

RebekkaMaria, turnédagbog kapitel 1

Ja! Endelig af sted! Efter flere måneders intensive øvere og forberedelser er vi endelig på  vej ud. Ud af studiet og øveren. Ud til jer. Jeg glæder mig sådan til at mødes.

Lørdag aften lavede vi en lille surprise optræden på Nina Bang-natklubben. Masser af dejlige ansigter og god stemning. Det var så festligt og fint. Lidt for tidligt op søndag morgen og øve en sidste gang. Det gik godt! Så pakkede vi alt sammen og stillede klar til afgang tirsdag morgen kl. 7. Nu på vej gennem et solbeskinnet grønt Sverige. Turné! Det er så længe siden. Spændte og glade er vi.

I aften: Support for Jonathan Johansson på Södra Teatern i Stockholm. Der er udsolgt, og vi tror det bliver stort. Lidt af en dream come true, at skulle spille med ham. Og dejligt at gense hans producer Johan Eckeborn, som også producerede "Oh Solitude" og "Corollaceous" m.fl. for mig, og som spiller trommer for Jonathan. Symbiose.

Vi er et skønt hold af sted: 3 Rebekka'er, 2 Johannes'er, 1 Joakim og 1 Mattias. Og nej, jeg har ikke navneaudition!

Stockholm har klædt sig i strålende forårssol. Åh hjerte, den svenske hovedstad er fortryllende smuk. Fra backstage har vi udsigt over hele byen, og vi føler os klar til at spille. Jonathan har et særlig stort line-up denne aften med masser af gæster og scenedeko, så vi forsøger at ikke gå i vejen, men at samtidigt få så meget som muligt af al min egen elskede scenografi med. Vi har pudsigt ens tænkte idéer i den retning – Jonathan og jeg. Føler mig lidt som Tvebak...

Det er en siddende koncert. Stockholms ældste teater er proppet til randen, og folk er forventningsfulde. Da tæppet går op for os, er der nok mange som havde forventet sig Jonathans ansigt. De får mit og en halv times energisk skævt popshow. Vi synes det går godt og nyder at spille, men kontakten med et mørklagt siddende publikum er naturligvis lidt begrænset. Interessant udfordring. Vi spiller godt. Får gode ord og klapsalver med på vejen af det lidt reserverede stockholmske publikum, både under og efter showet. Mange syntes at nyde vores koncert. Fint fint. God turnéstart. Dejligt at møde Jonathan/Johan slænget også. Søde fyre og sindssygt dygtige musikere.  

Af sted mod Malmö! Efter et lille morgenvisit på SVT og en snak på svensk med Per Sinding-Larsen finder vi os selv tilbage i bussen. I aften bliver fedt! Malmö, min gamle hjemby lægger lokaler til koncerten på Babel – en rigtig klub, ikke et guldrandet teater.  

Masser af lokale ansigter dukkede op, og så var der igen udsolgt. Det er ret fedt det der fyldt-sal-koncept. Og åh, hvor var det sjovt i aftes på Babel. En fantastisk stemning og modspil fra publikum (som ikke sad, men stod tæt og swingede med) og mit elskede band i topform. Vi havde en super god koncert og aften. Det er derfor, vi gør det her, tænkte vi bagefter.  

I aften spiller vi på Forbrændingen i Albertslund. Første gang vi skal spille fuld sæt. Spændende. Vi glæder os meget! Jonathan hænger med på både i aften og på Stars i morgen og så Vega i næste uge. Det kan kun blive godt. Ses derude!

We'll be in touch.

Yours truly,

RebekkaMaria


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA