x

Mixtape: The Late Great Fitzcarraldos

Mixtape: The Late Great Fitzcarraldos

I sidste uge varmede de op for Efterklang, og i mandags kom debut-ep'en fra trioen og sideprojektet, som er blevet døbt The Late Great Fitzcarraldos. De blander søde Beach Boys-agtige, sommervenlige popmelodier med et strejf af klassisk soul. Det kan anbefales!

Supergruppen, hvis man må kalde dem det, består af Jacob Funch (I Got You On Tape med flere), Jakob Millung (Moi Caprice, Choir Of Young Believers) samt Tobias Buch Andersen (Maborosis).

GAFFAs Erik Barkman gav i mandags minialbummet fem stjerner med ordene: "De fornemme melodier og skiftevis intime og komplekse arrangementer bekræfter indtrykket af et stilsikkert orkester, hvor talentet virkelig matcher idéerne. Dansk indie på internationalt niveau – det kan kun gå for langsomt med albumdebuten." - Og derfor har vi bedt The Late Great Fitzcarraldos lave et GAFFA Mixtape.

Mixtape: Til havefest med The Late Great Fitzcarraldos

Navnet The Late Great Fitzcarraldos er opstået ud af en associationsrække, der starter et sted omkring F. Scott Fitzgerald-romanen "The Great Gatsby" og ender i Klaus Kinski-karakteren "Fitzcarraldo" fra Werner Herzog-filmen af samme navn. En film, der handler om en operaentuiast, som forsøger at slæbe et massivt damskib over et bjerg midt i Amazonas jungle.

Vores mixtape er beregnet til en eksklusiv havefest. Cocktails, lanterner, tungthængende kvindelige modeller. Sensommer. Høj luftfugtighed. Kun rigtig gode stoffer.

Johann Strauss II: An der Schönen, Blauen Donau, Op.314 (1867)
Folk konverserer og drikker champagne, mens dagen går på hæld. En god ven har taget noget helt fantastisk pot med.

Glenn Miller: Moonlight Serenade (1939)
De første par begynder at danse. Folk skåler i drinks og nyder skumringstimen. 

Gerry Rafferty: Right Down The Line (1978)
Lygterne tændes, mens tre fyre i tights dropper syre under et kirsebærtræ.

Grace Jones: Libertango (1981)
Nomaderne fra Sahara, som skal optræde senere på aftenen, nyder synet af folk, der kaster sig i en oplyst swimmingpool.

Jackie Wilson: Higher And Higher (1967)
Du er faldet i snak med en gammel kæreste i en pavilion omgivet af store marmorstatuer. Bag dig danser en større gruppe mænd euforisk til lyden af Jackie Wilson.

Terry Jacks: Seasons In The Sun (1974)
Solen er ved at stå op bag høje træer, mens du græder over livets ufattelige skønhed i en lang omfavnelse med din bedste ven.

The Late Great Fitzcarraldos EP udkom i mandags på Speed Of Sound.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA