x

Stomped – Danmarks nye proletarer

Stomped – Danmarks nye proletarer

– Det at vinde konkurrencen var ligesom at få topkarakterer. Det gav selvtillid og langt mere gå-på-mod. Pludselig havde vi jo et helt panel af fagfolk i ryggen, fortæller SBN, forsanger i det danske nu-metal band Stomped. Han tilføjer: – Men det største var helt klart at få chancen, rent finansielt, for at slå igennem med vores musik.

Stomped vandt Starfighter-konkurrencen på Skanderborg festivalen sidste år. Konkurrencen – med producer Poul Martin Bonde i spidsen, blev til i samarbejde mellem P3, Boogie TV og GAFFA. Førstepræmien gav dem 250.000 kroner til indspilning og finansiering af deres debutplade. Men for Stomped kom vindertitlen ydermere til at betyde en kontrakt med Danmarks p.t. største pladeselskab EMI.

– I starten var vi bange for at vi var blevet marginaliseret med pladekontrakten. Vi følte ikke, vi havde så meget magt og kontrol som før. Men vores manager JP (JP Andersen, tidligere manager for Michael Learns To Rock og medarrangør af Skanderborg festivalen) har været superfed, og vi ved, at vi aldrig har haft så meget kontrol, som vi har nu.
Nu – lidt over et halvt år efter sejren på Skanderborg er debutalbummet "Opening Statement" på gaden.

Pladen er lavet i samarbejde med Rune Westberg, som er kendt for så forskellige ting som Tue West og Carpark North. Han har hjulpet til på melodisiden og gjort Stomped til et mere spiseligt projekt for det brede musikpublikum. Udover den styrkede sangværdi, er Stomped dog ikke blevet mere velpolerede end de har været tidligere. Faktisk har forsanger SBN aldrig skrevet mere spydige, politiske tekster, end han har nu.

– Den fase vi har været inde i fra Starfighters og op til nu har givet os lidt mere hår på brystet. Hvor mange sangskrivere er meget inde i sig selv følelsesmæssigt, er jeg begyndt at åbne mig lidt mere ud til verden. Jeg synes, det er fedt gå ud sætte fingeren på nogle ting, som er tabu. Vi kritiserer mediemagt og pengemagt og dem, der sidder på den. Sangene på vores debutplade er samlet under ét budskab og derfor hedder pladen "Opening Statement".

I tråd med den anti-kapitalistiske tankegang tager Stomped også afstand fra bølgen af kommercielle nu-metal bands i U.S.A, som bl.a. tæller Limp Bizkit:
– Jeg synes Limp Bizkit var fantastiske i starten, men nu er de bare blevet en metervare. Mange af de amerikanske nu-metal-bands bevæger sig længere og længere mod hovedstrømmen, for bare at sælge og sælge. Men nu de er blevet en del af den, kunne de lige så godt forsøge at flytte grænserne for, hvad der er mainstream. Når vi går på scenen, er det for at flytte grænserne for nu-metal længere ud i periferien.

Stomped tager snart på en mini-turné rundt i landet. Chancen for at opleve bandet live vil også byde sig til sommer, hvor Stomped gæster flere af landets festivaler.
Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA