x

Black City – Forfesten starter her

Black City – Forfesten starter her

– Jeg troede sgu, det var en joke, da Universal ringede, fortæller Black City-frontmanden Bjørn Poulsen om, hvordan det fremadstormende rockband bag radiohittet Summertime fik deres pladekontrakt.

– Jeg havde lagt noget musik op på MySpace under navnet Raised By Pirates, mest af alt fordi nogle venner havde spurgt, om de måtte høre det, og det var bare nemmere at henvise til den side. Men så ringede der en fyr og sagde, at han var fra Universal. Jeg var overbevist om, at det var en af mine kammerater fra Århus, der bare tog pis på mig, hvilket egentlig havde været meget sjovt. Men da jeg så var til det første møde hos Universal, kunne jeg godt se, at den måske var god nok, for så meget havde min ven vel ikke gjort ud af joken? Men jeg troede faktisk, at det hørte fortiden til, at man blev opdaget på den måde.

Således gik det for sig, at Bjørn Poulsen blev signet, uden at have et decideret band at spille med. Men nu er den selvbetitlede debutplade fra Black City så i handlen, og det med Frederik Thaae fra A Kid Hereafter som producer. Om den Queens Of The Stone Age- og Foo Fighters-inspirerede kvartet har Thaae udtalt: – Bjørn Poulsen har en klassisk rockvokal, med en vildskab, man ikke har hørt i lang tid. Black City er rock i sin reneste form, uden navlepilleri eller musikalske tudefjæs.

Selv mener Poulsen, at bandet er en uforfalsket forløsning af energier, og at deres rene rock udfylder et hul på den danske rockscene.

– Vi ved godt, det er urealistisk at få succes med en så ligetil rockplade, for det er tiderne bare ikke til. Men handler det ikke bare om at skide på det hele og springe ud i det, man brænder for? Jeg kan huske, at Frederik Thaae sagde til os, at vi skulle lave den plade, som folk sætter på, når de skal drikke bajere og feste. Noget man kan få pumpet egoet op af at høre, inden man går i byen. Og det er jo lige præcis den slags musik, vi selv vil høre.

Black City kan opleves på Spot Festival og Start Festival.Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA