x

Finale – Sidney Lee

Finale – Sidney Lee

Alder: 31 år
Civilstatus: Kæreste med Winnie
Profession: Når Sidney Lee ikke er visuel kunstner, giver han den som celebrity-stjerne og professionel gamer. I øjeblikket er han aktuel som vært for DM I Luftguitar, der afholdes 30. april i Bygningen i Vejle.

Ord: Anders Hjortskov

Kommer du fra et hjem med klaver?
– Nej, det gør jeg ikke.

Spiller du selv?
– Jeg spiller kun Guitar Hero, det er sådan set det eneste. Men det har jeg også spillet siden etteren, så jeg er på det højeste niveau.

Synger du i badet?
– Det gør jeg næsten altid. Det er lige, hvad jeg er i humør til, men det er kun, når jeg er alene, at jeg synger.

Har du nogensinde drømt om at blive musiker?

– Det har jeg ikke, for det har sgu aldrig rigtig sagt mig noget. Men jeg har al mulig respekt for musikere, og min bedste ven er trommeslager i As We Fight, så der er ikke noget dér.

Hvad betyder musik for dig?

– Jeg er sådan en person, der ikke kan leve uden musik, og jeg har hørt musik seriøst, lige siden jeg gik i første klasse. Da jeg var helt lille, hørte jeg min storesøsters musik, som var sådan noget som Madonna og Eurythmics, men så fik jeg en cd-afspiller engang i '86. Da så jeg den dér Terminator-lignende plakat fra Iron Maidens Somewhere In Time-album i Fona, som jeg så hørte for første gang dér i butikken. Siden dengang har jeg været helt solgt.

Hvor meget fylder din musiksamling?
– Jeg har vel omkring 80 gigabyte musik. Jeg købte min sidste cd i 1997, og efter mp3-formatet kom frem, har jeg været med på den vogn.

Hvad er din yndlingsplade?

– Death med The Sound Of Perseverance. Det var det sidste album, de lavede, fordi forsangeren døde tre år senere, men det er nok mit favoritalbum.

Hvad er den mest pinlige plade, du har stående i din pladesamling?
– Det må være noget med Troels Trier og Rebecca Brüel. Det er sådan noget, som jeg hørte, da jeg voksede op med mine forældre og sådan. Hver gang jeg sætter det på, hader folk mig for det.

Hvilken sang vil du vælge på karaokebaren?

– Det skal nok være sådan noget som Paradise City med Guns N' Roses.

Hvilken sang forbinder du med din første forelskelse?

– Puha, så skal vi nok tilbage til starten af 1990'erne, hvor jeg begyndte at gå til fester. Der var specielt en sang af Haddaway, der hedder What Is Love?. Det er bare hver gang, jeg hører den sang, så tænker jeg på en eller anden pige, som hed Brit eller Grit eller noget.

Hvad er den perfekte musik til en erotisk aften?
 – Garbage kan jeg godt lide. Det er sådan typisk, hvis jeg skal sidde en aften og hygge, men man kan også godt knalde til det. Deres to første album er rigtig gode til det.

Hvad hører du helst søndag morgen?

– Metal. Der er mange, der bliver stressede af det, men jeg har det sådan, at hvis jeg har været lidt nedtrykt eller har haft en dårlig dag, så sætter jeg metal på. Det er også, selv om jeg har tømmermænd. Jeg kan falde i søvn til dødsmetal.

Hvilken sang får dig stensikkert på dansegulvet?

– Nu danser jeg ikke rigtigt, men hvis jeg skal stå og fyre den af, så er det for eksempel AC/DC med Highway To Hell, altså noget af det gamle med dem.

Hvad er den første sang, du kan huske?

– Det må igen være noget Troels Trier og Rebecca Brüel med det nummer, der hedder Suppe Og Steg.

Hvilken sang kan få tårerne frem i øjnene på dig?

November Rain med Guns. Det er bare en smuk sang, og hvis der skulle være et eller andet, så kan man godt blive lidt sentimental og sådan.
 
Hvilken musik skal der spilles til din begravelse?
– Slayer, så jeg går ud med et brag. Det er også et af mine favoritbands, og så er der dejlig meget knald på. Så hvis det skal være, så skal det være.

Har du været i operaen?
– Nej, aldrig. Det siger mig ikke rigtig noget. Jeg kan ikke fordrage opera.

Har du været på festival?

– Ja, mange gange. Jeg har været 17 gange på Roskilde Festival, tre gange på Wacken Festival i Tyskland, som er verdens største metalfestival, og én gang på Sonisphere i Tyrkiet.

Hvad har været din bedste koncertoplevelse?

– Det var nok Megadeth i '92 på Roskilde Festival, hvor de headlinede på Orange Scene. Det var en fantastisk koncert. Det var dér det hele, og bandet var stadig unge dengang og lavede bare en rockergod koncert. Det har været det ultimative.

Hvilken musiker ville du gerne på date med?

– Så skulle det nok være Shirley Manson fra Garbage. 99,99 procent af alle metalbands har mandlige forsangere, så det skal nok være hende.  
Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA