x

Spot Festivals program er komplet

Spot Festivals program er komplet

Omsider er alle årets navne til Spot Festival offentliggjort, og programmet trykt og vel landet ude i de østjyske musikbutikker og kulturinstitutioner. Festivalens formål er at rette et fokus mod upcoming danske og nordiske kunstnere, men også etablerede navne har plads på plakaten. Festivaldirektør Gunnar Madsen fortæller om årets program:

– Vores fokus er jo at lægge en platform til den nye, danske musik, men i år har vi en masse nye, spændende ting på programmet. Hovedvægten ligger jo på de bands, der ikke har spillet her før, men vi synes også, det er dejligt at se, at de orkestre, vi har støttet op om, klarer sig godt og fornyer deres muligheder i udlandet. Vi ser årets program som et godt miks af navne, både stil- og baggrundsmæssigt.

Blandt kuriositeterne finder vi konstellationen Maria Timm og Marie Frank, der er et liveprojekt, hvor sangerinderne fortolker hinandens respektive solosange, og de to har ingen intentioner om en fælles udgivelse. Alligevel er de blandt de navne, som festivalen ønsker at rette spotlightet mod.

– Det er en sjov ting, de laver. Sidste år havde vi Oh Land sammen med et symfoniorkester, der heller ikke skulle ud på plade, og på Spot vil vi også gerne være platform for den slags bemærkelsesværdige påfund, lyder det fra Madsen. – De har ikke nødvendigvis et erhvervsmæssigt perspektiv, men vi vil godt have, at folk får mulighed for at se dem.

2010-programmet omfatter 129 navne, og heraf har kun 11 tidligere spillet på Spot. Blandt de mange optrædende finder vi også veletablerede navne som Thomas Dybdahl, The Kissaway Trail og Efterklang (billedet), der alle spiller eller har spillet i Århus i løbet af den sidste måned op til festivalen. Hvorfor nu det?

– Vi laver ikke eksklusivaftaler med vores bands. Hvis en lokal arrangør har lyst til at have en gruppe på besøg lige omkring vores festival, så blander vi os ikke i det. Det giver nogle ærgrelser ind i mellem for os, men det handler simpelthen om som festival ikke at stå i vejen for musikkens dagligdag.

 

Spot Festival foregår i Århus fra den 20. til den 22. maj 2010. Læs det fulde program på spotfestival.dk, og find det trykte Spot-program med masser af artikler i musikbutikker og kulturinstitutioner i Østjylland.

Køb billetter via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA