x

Før koncerten: Jonathan Johansson

Før koncerten: Jonathan Johansson

Den svenske sanger og sangskriver Jonathan Johansson, der sidste år fik seks ud af seks stjerner i GAFFA for sit debutalbum "En Hand I Himlen", gæster årets Spot Festival. Vi har tjekket hans formkurve.

Hvordan er det gået i øveren?

– Det er gået rigtig godt, og det har virkelig været dejligt at dykke ned i materialet igen. Vi spillede meget i Sverige sidste år, så vi har omarrangeret mange af sangene, og det har været sjovt.

Hvad kan vi forvente os af koncerten?

– Det ved jeg faktisk ikke lige nu, men jeg kan garantere, at det bliver et stort band, og at alle er meget dedikerede. Så vi kommer til at arbejde hårdt, og vi spiller helt sikkert også et par nye sange.

Hvad gør du, lige inden du går på scenen?

– Alle har hver deres ritual. Mit er, at jeg skal drikke to øl, så det er ret simpelt. Men ellers render vi bare rundt som hovedløse kyllinger, 10 minutter før vi skal på, for der er altid en eller anden, der mangler noget.

Hvad står der på jeres forplejningsliste?

– Ud over det sædvanlige med vin, mad og ost, så har jeg for nylig skrevet ingefær, citron og honning på listen, så jeg kan lave min egen te, og det er rigtig godt for stemmen. Og så kræver vi selvfølgelig, at backstage-lokalet er malet helt hvidt!

Hvad hører du i turbussen?

– Tit er der kun en radio og en cd-afspiller i turbussen, og vi har selvfølgelig altid glemt at tage cd'er med, så vi ender tit med at se dumme YouTube-klip på computeren. Vi kan især godt lide at se underlige musikting, såsom strubesang. Men sommetider hører jeg bare musik på min iPod, og på det seneste har det været Lambchops Is A Woman-album og et nyt svensk band, der hedder Skriet, som er helt fantastisk.

Køb billetter til Spot Festival via GAFFA Live


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA