x

Den Gale Pen møder Thomas fra X Factor

Den Gale Pen møder Thomas fra X Factor

Thomas Ring Petersen vandt X Factor 2010 og skal nu til at indspille sit vinderalbum. På trods af sit normale job som skolelærer synes han tilsyneladende ikke, at teenagere er grimme (hvilket alle ved, de er), og så mener han ikke, at danskerne har glemt ham endnu. Den Gale Pen forsøger at banke lidt fornuft i aben på knægten.

Tillykke med sejren! Danskerne har hukommelse som guldfisk. De glemte dig, så snart lyset blev slukket i Parken. Hvad var det nu, du hed?

– Mit navn er Thomas Ring Petersen, og det med glemsomheden kender jeg kun alt for godt. Jeg har inden for de sidste to måneder smidt to sæt nøgler væk, glemt at ringe til min morfar, moster og kusine på deres fødselsdage, og min telefon blev lukket, da jeg ikke havde betalt min telefonregning. Ja, jeg ved sgu ikke! Hvad var det egentlig, du spurgte om?

Ha, ha, sjovt! Måske skulle du blive komiker, for P3 gider ikke røre ved din vinder-sang. Det tegner godt, hva'?

– De har faktisk spillet den en gang, dagen efter jeg vandt i Parken, og jeg var i P3 til et radiointerview. Om de ikke har spillet den siden, ved jeg ikke noget om. Men jeg synes, at når nu P3 har "rørt" singlen, så kan de jo ligeså godt "pille" lidt mere ved den, det ville den helt sikkert godt kunne lide. Det ville være vildt, hvis de begyndte at "rå(s)pille" den faktisk.

Skru ned for lummertonen, Poul Glargaard. X Factor-vindere laver jo kun én plade. Vil du krybe tilbage til lærerværelset om et halvt år for at få dit gamle job igen?

– Lige nu har jeg stadig mit job, og jeg synes, det ville være dumt at krybe tilbage efter et job, som jeg stadig har – men det kan være, det giver en lønforhøjelse, hæ, hæ. Jeg tror det næppe. Jeg kan muligvis lave min debutplade som dobbelt-cd, så har jeg da lavet to. Jeg skal virkelig hjem og tænke nogle idéer igennem, kan jeg godt mærke.

Det tror jeg nok, du skal. Hvor smart er det lige at lære poderne, at det er okay at være tv-klovn for skaldede 15 minutters berømmelse?  

– Jeg ved jo selvfølgelig, at mine elever går seng lige efter Disney sjov hver fredag, for at stå tidligt op og lave lektier hele weekenden, så jeg er fuldstændig overbevist om, at ingen af dem har set mig klovne den i fjernsynet. Om tre uger skal jeg faktisk have cirkusprojekt på skolen, så kan de se mig klovne dér i stedet.

Ja, du behøver jo ikke engang klæde dig ud. Dine idoler er uspændende folk som Chris Cornell og Oasis. Bliver det lige så jammerligt på din første og eneste udgivelse?

Hvis jeg kan lave en debutplade, som er lige så fed som Euphoria Morning (Chris Cornells første soloplade, red.), så må den for min skyld være lige så jammerlig, den overhovedet kan blive. Oasis er, så vidt jeg ved, ikke mine idoler, men de har i min bog nogle ret fede sange. Deres debut Definitely Maybe holder sgu stadig den dag i dag. Superfed musik at drikke en røvfuld bajere til. Jammerligt på den fede måde, det kan vi sgu godt lide!

Ja, det undrer mig ikke. Er det egentlig ikke lidt røvtur, at ens primære fanbase er små børn og grimme teenagere? Så kunne du jo lige så godt være vært på The Voice?

– Nu har jeg været ude at skrive autografer et par gange, og jeg synes faktisk ikke, at dem, der kom, var specielt grimme. Tværtimod synes jeg faktisk, de var henrivende smukke, og jeg blev forelsket en del gange undervejs. Heldigvis var min kæreste med, og hun trak et par gange meget hårdt i hundesnoren. Det gjorde "herre nas", men det er jeg sgu efterhånden så vant til!

Tøsedreng, men det passer jo fint med, at du nu er i klub med Martin, Linda og resten af prime times sørgelige efterladenskaber. Har du fået gode råd af dem?

– Det er sjovt, for de ringede faktisk til mig i forgårs. De ønskede mig tillykke med sejren. Det er virkeligt to meget flinke, sympatiske og talentfulde mennesker. De havde telefonen på medhør og gav mig disse råd i tostemmigt kor: "Husk, Thomas: Hold dig i form, spis sundt og tro på dig selv, yeah!" Det går ikke så godt med at følge rådene, men jeg tror i hvert fald på mig selv.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA