x

Bear In Heaven - En glædelig fejltagelse

Bear In Heaven - En glædelig fejltagelse

Brooklyn-bandet Bear In Heaven udsendte sidste år deres gennembrudsalbum "Beast Rest Forth Mouth", som blandt andet henter inspirationer fra krautrock og psykedelisk rock, og med det i bagagen tager de to danske stop i forbindelse med deres månedslange Europaturné.

Bear In Heaven er blandt andet blevet remixet af danske Oh No Ono, men desuden er bandet også gode venner med labelkammeraterne i Slaraffenland. De har varmet op for Mew i New York, har spillet dobbeltkoncert med Oh No Ono i New York, og så får de i næste uge dansk release på deres "Beast Rest Forth Mouth".

GAFFA fangede bandets drivkraft, grundlægger og sanger, Jon Philpot, for at høre mere om den danske forbindelse og de to kommende koncerter; på fredag i Århus og lørdag otte dage i København.

Ølbaronen

Hvordan startede Bear In Heaven?

- Vi blev vel officielt dannet for omkring seks år siden. Det startede bare som seks venner, der hang ud, jammede og støjede i en lejlighed; nu seks år senere er vi en trio og mere et band, end vi nogensinde har været. Bear In Heaven var oprindeligt et soveværelsesprojekt, Jon Philcot solo, som udgav en ep i 2003.

Hvorfor valgte I navnet Bear In Heaven? Mine danske venner kalder det alligevel bare for Beer In Heaven.

- Haha. Vi har nok hørt alle variationerne før. Beer In Heaven, Beards In Heaven, Baron Von Heaven og så videre. Navnet kommer fra en tegning, som vores ven Jeff Sims har tegnet. Så simpelt er det.

Kan du sætte et par ord om jeres inspirationskilder, da I startede bandet? Én af genrebetegnelserne, der altid kommer op, er krautrock...

- Det er bare ret svært for os at slå ned på en enkelt musikgenre, som har inspireret os. Vi kan lide det hele; dub, minimalisme, krautrock, progrock, drone, r&b. Det tror jeg, kan høres i musikken.

Okay, men hvad lytter I til i dag, hvad inspirerer jer i 2010?

- Meget belejligt, så lytter vi til en masse danske bands; Oh No Ono er én af vores favoritter. Deres sidste album, "Eggs", var fuldstændigt mindblowing, og nu er vi blevet ret gode venner med dem. Men ligesom tidligere, så er vores musiksmag i 2010 spredt ud over en masse forskellige tng. Dog kommer jeg i tanke om, Mississippi Records' compilations-albums er særligt lytteværdige lige nu.

En glædelig fejltagelse

Når man lytter til jeres "Beast Rest Fourth Mouth", så kan man ikke undgå at lække mærke til, at jeres psykedeliske krautrock kolliderer lidt med single-pophits som "Lovesick Teenagers", et nummer der slet ikke er repræsentativt for albummet. Hvilke tanker gør I om at tage nogle konventioner og lyd fra en gammel genre, ligesom vi har set med andre nylige bands og psychpoppen (Animal Collective fx.), og forsøge at lave popsange ud af det?

- "Lovesick Teenagers" var en fejl. En glædelig fejltagelse, om du vil. Det var den sidste sang, vi skrev til albummet, og det var et forsøg på at skabe en konceptuel og tematisk sammenhæng på albummet. Omkvæddet fra "Lovesick Teenagers" stammer fra slutningen på nummeret "Casual Goodbye", den sidste sang på albummet.

Ah, jeg troede selvfølgelig, at det var omvendt. At I satte et stykke single ind på sidstenummeret...

- Slet ikke. Vi tog omkvæddet og lavede en helt ny sang ud af det. Vi tænkte, at det ville være en cool idé, og at "Lovesick Teenagers" ville blive en intertektuel reference, en lille gentagelse på tværs af albummet, men underligt nok, så er det nu dét nummer, fejltagelsen, at de fleste folk bedst kan lide. Det synes vi i sig selv er lidt magisk.

Hvilken relation er der ellers mellem de to numre?

- Udover det konceptuelle, så kan du sige, at de to numre er det mest selvbiografiske numre på albummet. Så har jeg vist ikke sagt for meget.

Jeg var af den opfattelse, at "Beast Rest Forth Mouth" var jeres debut, som det bliver fremlagt i pressen flere steder herovre. Hvad skete der med "Red Bloom Of The Boom" (2007), var det blot en lokal udgivelse?

- "Red Bloom Of The Boom" udkom i 2007, og ja, jeg tror aldrig rigtigt, den kom ud - ikke uden for USA i hvert fald. Vi var et andet band dengang, og vi kunne slet ikke tage på tour for at supporte udgivelse, så det blev forblev lidt en hemmelighed. Men vi fik flere gode anmeldelser for albummet alligevel, og det blev vi meget glade for.

Hvad er jeres ambition med "Beast Rest Forth Mouth"?

- Om noget, så er det album en milepæl for bandet. Det er 100 procent kollaborativt, og vi er helt ærligt meget stolte over den måde, vi har lavet det. Vi arbejdede meget, meget, meget, meget hårdt med albumet, og vi er derfor også meget glade for den modtagelse, albummet har fået. Vi har ingen kommercielle ambitioner, men vi vil bare gerne gennemføre projektet med så meget kunstnerisk integritet som muligt. Vi vil bare gerne lave musik, som kommer gennem os helt naturligt.

Gruppekram med de sødeste mennesker på planeten

Danske Slaraffenland er krediteret på jeres album. Hvorfor og hvorfra kender I dem?

- Hehe. De er også vores meget gode venner. Vi deler label, Hometapes, og vi har lært at elske hinanden som venner. Vi har stadig til gode at møde et dansk band, som er mindst de sødeste mennesker på planeten, og vi kan ikke vente med at møde vores danske brødre, når vi kommer til Danmark for at spille koncerter.

Er det første gang, I kommer til Danmark?

- Det er vores første danske jobs, ja, og vi er i en tilstand, som transcenderer forventningens glæde. Vi har godt nok besøgt både Århus og København før, men har aldrig givet koncerter. Så du kan nok forvente store smil på vores ansigter og høj volumen. Vi håber selvfølgelig, at publikum danser med, men vi ville også stille os tilfreds med a bunch of hugs.

Bear In Heaven spiller to koncerter i Danmark på deres Europa-forårsturné. Den 30. april til Pop Revo i Århus, og den 8. maj på Loppen i København.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA