x

En hyldest til C.V. Jørgensen 2

En hyldest til C.V. Jørgensen 2

Hvad er det, C.V. Jørgensen kan?
Han kan noget med det danske sprog. Han kan være både bidende ironisk og hjerteskærende ærlig, men også fuldstændig abstrakt på en mystisk svævende måde. Og så kan han blande alt det sammen i én og samme sang, som på den måde giver et mere nuanceret bud på, hvordan tingene egentlig føles.

Hvad er jeres første minde om ham?
Martin hørte Costa Del Sol i radioen tilbage i 80'erne, Morten blev introduceret til det gennem en kollega i 2001, Silas husker også Costa Del Sol, og senere også Sæsonen Er Slut. For Anders var det Lige Lovlig Live.

Hvad har hans musik betydet for jer?
Han har egentlig ikke fyldt vildt meget i vores verden, og vi er blevet introduceret til ham ret sent, men nu hvor vi kender hans musik, har vi stor respekt for ham, og accepterer ham som én af Danmarks nok bedste sangskrivere.

Hvilken sang har I valgt at fortolke – og hvorfor?
Det Ganske Lille Band - Det er en sjov lille sang,  som ikke er så himmelsvævende og poetisk intens som så mange af hans andre sange. Det er jo en simpel sang om at tage det sure med det søde, og så i øvrigt bare fyre den af. Alle upcoming bands kan relatere til den beskrivelse af turnélivet som sangen beskriver, inklusive os selv. Og selvom vi efterhånden har fået bad på hotellet, så er det stadig rigtig meget rock, kaffe og grillmad.

Hvad har I prøvet at ramme i jeres fortolkning?
Vi ville gerne beholde det friske og dansable i sangen, men gøre den knap så funky, og så har en kernesætning i sangen været "de stoffer, som vi selv render rundt og indta'r".

Hvad er jeres C.V.-favoritplade/sang?
Tidens Tern er nok den plade, vi kender bedst, men Elisabeth fra Ledig Gang A Go Go er også et fedt nummer, som Steen Jørgensens version på pladen har givet en revival i vores ører. Anders kan også rigtig godt lide Det Regner I Mit Hjerte (især versionen fra Så Live Som Muligt), og Entertaineren.

Skal I se ham optræde i 2010?
Anders skal se koncerten i Vega den 15. maj, dagen efter vi selv spiller vores anden koncert derinde.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA