x

En hyldest til C.V. Jørgensen 3

En hyldest til C.V. Jørgensen 3

Hvad er det, C.V. Jørgensen kan?

- Han kan være sig selv. Og så er det interessant, at hans tekster spænder mellem det røvbanale og det poetisk højspændte - og at begge dele formår at være vedkommende.

Hvad er dit første minde om ham?

- Transistoren, der spiller Costa del Sol en sommerdag i mine forældres sommerhus tilbage i de sene 80'ere.

Hvad har hans musik betydet for dig?

- C.V. Jørgensen har i min optik en "rend-mig"-attitude, som smitter. En attitude, der inspirerer én til at lave den musik, man har lyst til.

Hvilken sang har du valgt at fortolke – og hvorfor?

- Hele processen startede med, at jeg satte mig sammen med Prins Nitram, som jeg har lavet tracket med. Og efter at have siddet og lyttet til C.V's bagkatalog begyndte vi at tage fat i forskellige sange, som kunne være interessante at fortolke. Imens vi sad og snakkede om de forskellige sange, fotalte Prins Nitram mig, at han havde hørt, at C.V. tit klippede og klistrede sine tekster - forstået på den måde, at han skrev en sætning ned her, og en sætning ned der, og på et eller andet tidspunkt blev de forskellige sætninger samlet til en sang, til trods for at hver af sætningerne var skrevet i forskellige sammenhænge. Det inspirerede os til at gøre det samme med C.V.'s egne tekster. Og vi syntes, at det var naturligt at starte ved begyndelse, og tog derfor fat i hans første album "En Stynet Strejfer". Jeg var bleve ramt af en linje fra en af sangene som lyder: "Min pige sagde, hun ville elske mig i dag, men ikke i morgen". Denne linje blev derfor det betydningsmæssige omdrejningspunkt for vores sang, og resten af indholdet blev klippet til omkring denne sætning. Samtidig stykkede vi musikken sammen på samme måde ved at sample alt, hvad vi kunne finde fra samme album. Og efter at have klippet og klistret en hel nat endte vi op med en ny sang sammenstykket af C.V.'s egne ord og musik - et slags mashup af hans første plade. 

Hvad har du prøvet at ramme i din fortolkning?

- Jeg har prøvet at gøre det til mine egne ord. Det er første gang, jeg har skulle indspille ord, jeg ikke selv har skrevet, og det er en udfordring at gøre det til sit eget. Én ting, jeg har adapteret fra det, jeg hører i C.V. Jørgensens sange, er at fokusere mere på følelsen og betydningen af orderne, end på den rene tone eller pæne levering.

Hvad er din C.V.-favoritplade/sang?

 - Jeg vil anbefale alle at lytte til Balladen Om Mickey Lama!

Skal du se ham optræde i 2010?

- Ja.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA