x

En hyldest til C.V. Jørgensen 4

En hyldest til C.V. Jørgensen 4

Hvad er det, C.V. Jørgensen kan?

- Først og fremmest kan han skrive fantastiske tekster, og synge dem med en twang, så man tror på ham. Han kan være alvorlig, uden at det bliver ulideligt, og sarkastisk uden at det bliver irriterende. 

Hvad er dit første minde om ham?

- Jeg købte opsamlingspladen Skygger og Magi, mens jeg var værnepligtig i Sønderjylland - jeg tror, det var i 1997. Hver torsdag aften tog vi i byen på det lokale diskotek og drak os fra sans og samling, mens vi ventede på, at stripperen skulle gå på. Teksten i første vers af Det Si'r Sig Selv beskrev stemningen perfekt. Når jeg hører C.V., så minder det mig altid om den tid. 

Hvad har hans musik betydet for dig?

- Han har måske ikke inspireret mig så meget musikalsk, for jeg arbejder med nogle helt andre musikalske redskaber, end han gør, men han har givet mig en masse oplevelser, og det er jo ofte sådan, at man ser mest op til de folk, som kan noget andet end en selv.

Hvilken sang har I valgt at fortolke – og hvorfor?

- Vi har lavet Bellevue fra albummet Storbyens Små Oaser. Vi kunne relatere til teksten, som giver en kærlig finger til kystbanesocialisten med pot og kaffebord i sommerhaven. 

Hvad har I prøvet at ramme i jeres fortolkning?

- Vi ville i hvert fald ikke konkurrere med originalen, så vi prøvede at tage den over i et helt andet univers. Originalen er nærmest disco, men vores version er en slags dancehall-dub. Pato arbejder i øjeblikket sammen med Mats Danell, i et projekt, som hedder Svartlungan, og vi syntes, det ville være sjovt at lade ham synge den, for at give det hele et lidt syret twist.  

Hvad er din C.V.-favoritplade/sang?

- Min favoritsang er "Blåt Blod til Alle" fra "Sjælland". Teksten er så smuk og trist. Utroligt så meget man kan sige med så få ord. Jeg synes, det er en af de bedste danske sange, der er skrevet. Måske den bedste.  

Skal du se ham optræde i 2010?

 - Helt sikkert. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA