x

Mixtape: Figurines

Mixtape: Figurines

Det anmelderroste indierock-band, som kommer fra Vestbjerg i Nordjylland, var godt på vej mod det internationale gennembrud med deres americana-influerede "Skeleton"-plade fra 2005, og nåede da også på tour på det amerikanske kontinent og det meste af Europa. Bandet har siden dog også skiftet ud fra den oprindelige Vestbjerg-besætning, så Figurines nu er en trio bestående af Christian Hjelm, Jens Ramon og Claus Johansen.

I 2007 udkom deres tredje album, "When The Deer Wore Blue", og mens vi venter på det fjerde album, som udkommer i december 2010, så har Figurines været så venlige at udsende en ep med et par teasere fra det kommende album.

Ep'en indledes med titelnummeret og singlen "Lucky To Love", hvis tone sikkert har passet bedre til en forår-udgivelse, end et vinteralbum. Desuden indeholder ep'en to covernumre af R.E.M. og The Mopeds (tidligere udgivet på Crunchy Frogs jubilæumskompilation).

"Lucky To Love"-ep udkom i mandags, og i den anledning har Jens Ramon kompileret et Figurines' GAFFA Mixtape.

Fisketurens mixtape

Vores mixtape er til den perfekte fisketur. Det kan bruges i alt slags vejr, hvor som helst og når som helst. Egner sig dog især godt til ferskvandsfiskeri, hvor alt nærmest går i slow motion.

The Sugar Shoppe: Skip Along Sam (1968)

Er perfekt til ankomsten. Dette nummer har en meget glad og positiv energi, som kun kan gøre dig varm og afslappet indeni. Smukke vokalharmonier fylder dine ører, imens du pakker dit fiskegrej ud. Nu kan det kun blive en hyggelig tur, også selv om du ikke skulle fange noget. Det er oprindeligt en sang af Donovan.

Link: Skip Along Sam.

Built to Spill: In Your Mind (2001)

Prop og krog er nu på stangen, og der lægges an. "In Your Mind" hjælper dig med at udføre dagens første præciserende kast. Dette track er efter min mening indbegrebet af coolness. Når sangens seje akustiske guitarintro går i gang, så ved man, hvad klokken er slået. Dette efterfølges af et organisk og særdeles overlegent groove (i det perfekte tempo), som er krydret med en dejlig underspillet støj og effekt. Sidst men ikke mindst er melodi, tekst og vokal ligeledes i verdensklasse. Nu er du en cool indie-fisker, som kun har én mission, nemlig at fange en ordentlig krabat.

Link: In Your Mind.

The Incredible String Band: Koeeoaddi There (1968)

Der er nu passeret et par temmelig sløje timer, og du har fået opbygget en massiv koger. Et godt bud på et nummer til denne afslappende tilstand er The Incredible String Band, "Koeeoaddi There". Du bliver suget ind i et magisk og drømmelignende univers. Man skulle næsten tro, at dette stykke musik ikke var skrevet af mennesker, men derimod af nogle sære væsener, som holder til langt inde i skoven. Dette nummer skal nok gennemlyttes nogle gange, men hvis man har tålmodighed og lader sig rive med, så vil man opleve en dragende eventyrverden, som man bare ikke finder i andre tracks. Eventuelt kunne denne stund kombineres med indtagelsen af din madpakke eller klapsammen, om man vil, og naturligvis en kop kaffe på siden.

Link: Koeeoaddi There.

Larsen & Furious Jane: A Deathbed Conversion (2008)

Ud af ingenting skifter denne søvndyssende og magelige tilstand til en intens tovtrækning mellem dig og hvad der formodes kunne være en fem kg tung gedde. "A Deathbed Conversion" følger trop med huggende guitarer, aggressive trommer og en melankolsk vokal. Nerverne sidder konstant uden på tøjet hele vejen gennem denne fremragende kombination af rock og tovtrækning. Nummeret er nærmest en kamp om liv og død! Den sprællende gedde returneres til dens rette element med et mixtape listet ind under finnen.

Link: A Deathbed Conversion.

Echo and the Bunnymen: The Killing Moon (1984)

Langsomt kommer mørket listende ned over bredden. "The Killing Moon" har en smuk og mørk 80'er stemning, hvor 12-strenget guitar, cello og rumklang forplanter sig i dine ører. Ian Mculloch synger med en luftig vokal, så det nærmest føles, som om man navigerer sig vej mellem stjerner og træer. Et track som er på min liste over numre, man bør høre.

Link: The Killing Moon.

"Lucky To Love" udkom den 10. maj.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA