x

Thomas Morr - Morr Music til danskerne

Thomas Morr - Morr Music til danskerne

Det tyske label Morr Music har valgt at satse på Danmark her i 2004. Pladeselskabets mål er i år at afholde fire såkaldte Morr Music Label Nights på dansk grund, hvoraf den første fandt sted på Rust i København i februar, og den anden følger samme sted den 22. maj.

- Vi har i lang tid gerne ville lave nogle arrangementer i Danmark, men har aldrig kunne finde ud af hvordan vi skulle få det til at ske, fortæller Thomas Morr, der er manden bag - og selvsagt også har lagt navn til - Morr Music, som i øjeblikket er et af verdens mest kvalitetsbevidste electronica-labels og arbejder med et hold kunstnere, der ikke er bange for at bringe nyt blod til den elektroniske musik blandt andet i form af elementer fra indie-rock, hvilket har inspireret musikpressen til at kategorisere dele af selskabets output - herunder Lali Puna, B. Fleischmann og Styrofoam - ved hjælp af begrebet indie-tronica.

- Vores danske distributør, VME, har spillet en vigtig rolle i at få disse koncerter op at stå, og det har også hjulpet, at vi har fået nogle flere folk ansat her på vores kontor i Berlin. Før i tiden lavede jeg alt selv, og så er det jo begrænset, hvad man kan overkomme, fortsætter Morr.
Morr Music er nok et tysk pladeselskab, men det udgiver flere prominente danske navne som Limp, Manual og Opiate. Sidstnævnte - alias Thomas Knak - spiller til arrangementet den 22. maj sammen med østriger B. Fleischmann.

- Thomas Morr kontaktede mig første gang i 2000, fordi han havde hørt mit debutalbum Objects For An Ideal Home og var interesseret i at arbejde med mig og mit Hobby Industries label. Det, der tiltaler mig omkring Morr Music, er, at Thomas er opsøgende, at han er reel i sin kritik - og at han står ved den. Han tænker musik og forretning sammen på hans helt egen måde i disse såkaldte krisetider for musikbranchen, mener Knak, der lover, at han vil debutere nyt materiale fra sit kommende Morr Music-album til koncerten på Rust. - En plade, som han i øvrigt p.t. arbejder på sideløbende med flere andre projekter, der blandt andet består af bestillingsarbejder til film og dans samt en mindre relancering af Hobby Industries op mod dets 5 års jubilæum i juli.

Ligesom med Morr Music-arrangementet tilbage i februar er København ligeledes hjemsted for den kommende koncert 22. maj. Thomas Morr ser dog hellere end gerne, at hans Label Nights også spreder sig ud til resten af landet.

- Det er helt sikkert noget, vi har planer om, men det er svært at forudsige, hvornår det sker. Jeg kunne for eksempel godt tænke mig at lave et arrangement i Odense, nu da Manual og Limp har base der. Vi er vant til langsom fremgang på Morr Music, så det kan tage tid, men jeg håber, at der bliver mange flere Label Nights i Danmark fremover.

Se www.rust.dk for mere information om billetter til lørdagens Morr Music Label Night med Opiate og B. Fleischmann.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA