x

Powderfinger – klar til Rock’n’Royal

Powderfinger – klar til Rock’n’Royal

Et af Australiens største og mest populære rockbands får deres debut på en dansk scene til Rock’n’Royal-gallaen i Parken.

Både Frederik og Mary er vilde med Powderfinger, og derfor skal bandet optræde til den store Rock’n’Royal-event i Parken den 7. maj, en uge før brylluppet mellem parret, der mødte hinanden under de olympiske lege i Sydney i 2000.

Som GAFFA.dk tidligere har fortalt, tager Powderfinger en uges pause fra deres studiearbejde i starten af maj for at spille til den store event.

Bandets seneste og femte album "Vulture Street" er en forrygende opvisning i ligefrem og halvtung rock’n’roll med en amerikansk sydstats-rock-feeling og inspiration fra Led Zeppelin og Rolling Stones. Selvom Mary sandsynligvis kendte bandet før Frederik, er der ingen tvivl om, at Powderfinger, med deres afsæt i klassisk rock, også er faldet i kronprinsens personlige smag, hvilket han fortalte i GAFFA's eksklusive interview med ham i februar sidste år.

Powderfinger blev dannet omkring 1990 i Brisbane. GAFFA.dk har talt med sanger og guitarist Bernard Fanning for bl.a. at høre, hvordan bandet oplever det, at deres danske livedebut skal finde sted under disse fornemme omstændigheder.

– Vi fik invitationen for et par måneder siden og vi blev selvfølgelig straks meget glade, fortæller Bernard Fanning. – Vi er meget spændte på at skulle spille til dette arrangement, også selvom det ikke er til selve brylluppet. Det kunne jo ellers have været sjovt, griner han.

Bernard indrømmer, at bandet ikke kender så voldsomt meget til den danske royale familie.
– Men vi har hørt, at de er ret velrespekterede og gavmilde med hensyn til velgørenhed og den slags. Både Mary og ”Freddie” virker ganske sympatiske og cool, synes han.

Powderfinger glæder sig også til koncerten af den simple årsag, at de aldrig har været i Danmark før.
– Vi regner med at komme et par dage forinden, så vi kan tage rundt og kigge lidt på København, siger Bernard Fanning.

I øvrigt spørger han GAFFA.dk lidt ud om, hvem der ellers skal optræde til eventen, ud over Black Rebel Motorcycle Club. F.eks. vil Fanning gerne vide, om Junior Senior skal spille. Det skal de indtil videre ikke, men til gengæld får Bernard og drengene i Powderfinger mulighed for at stifte bekendtskab med andre danske koryfæer som D-A-D, Lars H.U.G. og Outlandish.

Overskuddet fra billetsalget til Rock’n’Royal-arrangementet går til Red Barnets arbejde.

Se aktuelle oplysninger om arrangementet på http://www.rocknroyal.dk


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA