x

Spot Live: Backstage med Kellermensch

Spot Live: Backstage med Kellermensch

Christian Sindermann står sammen med den anden forsanger Sebastian Wolff og deler en kold Carlsberg backstage. Klokken er 23, og der er tre kvarter, til de skal gå på den lille scene i Studenterhuset Århus. Udenfor lokalet kan man høre growlen fra forsangeren i The Psyke Project, mens den heftige guitarlyd og trommespil er lidt mere i baggrunden. Døren bag dem smækker op og i, mens folk går ud og ind. Et bandmedlem fra et af de andre bands, der spiller til MetalSpot – The Nordic Explosion denne aften stikker tungen ud af munden, mens han med åben mund og djævlehåndtegn poserer i bedste metalstil og åbner døren ud til publikum. Det morer kammeraterne ved nabobordet sig over.

– Det var godt, at vi fik styr på lydprøverne i morges, konstaterer Sebastian Wolff.

Der går ikke længe, så kommer der en kvinde med langt brunt krøllet hår, sort T-shirt og grønne armybukser ind af døren til backstagelokalet. Hun hedder Anne:

– I kommer altså til at spille et par minutter senere. Der er en lille forsinkelse, forklarer hun Sebastian og Christian, der nikker.

Lidt senere kommer hun ind af døren igen og råber efter medlemmer af bandet Malrun.

VIP-behandlingen i Studenterhuset består af kolde drikkevarer, gamle bløde stofstole og tre borde. Der står mange tomme ølflasker på bordene, lidt vandflasker og enkelte flasker til cola.

Nu er bandet før Kellermensch færdige med at spille. Sebastian Wolff kommer op på scenen lidt efter med nogle røde filtre til spotlamperne.

Lidt efter er hele bandet i gang med at stille trædeorgel, en kæmpe højtaler og 70'er-møbler op på scenen. Der bliver arbejdet intenst, og Sebastian ser lidt forvirret ud.

Klokken er nu 23.40, og der er fem minutter til, at Kellermensch skal gå på. De er har forladt scenen igen, og folk stimler sammen foran scenen. Her er ved at være godt pakket. Publikum er ikke kun i sort med langt hår og skæg. Der er også piger i farverigt tøj og fyre i pæne skjorter.

Ude backstage har bandet samlet sig igen. De står foran døren og gør sig klar til at gå ind og levere aftenens sidste koncert til MetalSpot. Der bliver drukket lidt øl, og de ser forventningsfulde, men også lidt nervøse ud.

– Er vi klar, bliver der sagt højt ud i lokalet.

– Ja, det er vi. Er det nu?

– Ja, det er nu, nu gør vi det.

– Jeg skal lige huske at tage det her med, bliver der mumlet, inden bandet går ind i en lang slange ud mellem publikum og op til scenen 20 meter væk.

Der er nu helt fyldt op. Strygerne bliver lige stemt kort. Klokken er nu 23.48 – tre minutter senere, end bandet skulle gå på. Nu går de i gang med at spille, og publikum er fanget. Tre piger sniger sig op foran og kort efter er den ene i gang med at headbange. Der bliver rocket med og kastet djævlehåndtegn.

En massiv klump har samlet sig, og de er bestemt ikke skuffede. Ved baren væk fra scenen står en 15 stykker og drikker og taler. I det yderste af klumpen står folk på borde og stole.

 

GAFFA gav koncerten seks stjerner. Læs anmeldelsen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA