x

B&B International – no more bollocks

B&B International – no more bollocks

Men hvor store kan de egentlig blive. Den elektroniske scene er jo ikke ligefrem den største i lille Danmark.
- Vi ved heller ikke rigtig, hvad GAFFA mener med "store". Men vi har helt sikkert tænkt os at sagsøge GAFFA, hvis det ikke sker, griner Thomas Borre og fortsætter:

- Det er heller ikke sådan, at vi drømmer om at blive enormt rige. Hvis vi havde de drømme, skulle vi nok lave noget andet. Vores ambition er nærmere at kunne udgive musik og offentliggøre det så mange steder i verden som muligt, når vi har noget på hjertet. Og da det er lykkedes nu, føler vi os egentlig enormt priviligerede, siger den ene halvdel af duoen, den 29-årige Thomas Borre.

Som navnet antyder, har B&B International en international lyd, der trods markante forskelle i udtrykket lægger sig op ad større downbeat-kunstnere som Kruder & Dorfmeister og Gotan Project, men sådan har det ikke altid været.

Tidligere gik Thomas Borre under navnet Tommy Bollocks, mens hans jævnaldrende kompagnon, Jesper Buhl, havde fået øgenavnet Jesper Buhlshit. Det gav sammenlagt navnet Buhlshit & Bollocks Int., da de to Viborg-drenge for fire år siden opgav ideen om rock, instrumenter og øvelokaler, og i stedet investerede i et par computere.

- Det var blevet for surt at stå i øvelokalet og repetere de samme numre 1000 gange, og da vi samtidig interesserede os mere og mere for electronica og hiphop, virkede det malplaceret at stå og spille pop og rock. Ved computeren arbejder vi mere intensivt og hurtigt end at samle bandet i øvelokalet, når man får en idé. Det er mere stimulerende, og navnet dækkede over det her nyfødte, legende projekt, men det gav også nogle komplikationer. Det var svært at forstå, at vi ikke hed "Bullshit" men "Buhlshit", og vores pladeselskab syntes, det var fjollet, fortæller Thomas Borre.

Få koncerter – men hvilke
Begge herrer har tilknytning til selskabet homeBrew på Nørrebro, hvorfra dets udgivelser ryger ud til verdensomspændende distribution via et internationalt distributionsselskab. homeBrew står blandt andet bag klubarrangementer som Clubbinhagen og Homebrew & Friends. Også det mere jazzinspirerede Malkin Zany tilhører kredsen af kunstnere tilknyttet homeBrew, selvom Malkin Zanys netop udkomne debutalbum er licenseret til og udgivet på April Records.

B&B International har tidligere udsendt et par 12"-singler og været med på compilationer, mest prominent den femte udgave af de meget fine "Hi-Fidelity Dub Sessions"-compileringer. Stilen er downbeat mellem 70 og 110 bpm med vokal på omtrent halvdelen af numrene, der springer fra hip hop til brazilectro, dub og reggae. Og når bandet går på scenen på Rust i aften bliver det med i alt 11 mænd og kvinder på scenen.

- Vi arbejder sammen med enormt mange musikere, som vi har fået til at komme. Der er blandt andet percussion, guitar, melodica, dj’s og sangere. Det er en meget fleksibel konstruktion, hvor vi kan variere hvilke elementer, der spilles live eller fra computeren, alt efter hvem der er med på scenen, for der er altid nogle af dem, der ikke kan. Live er vi meget live, og vi kan improvisere ret meget. Faktisk øver vi ikke ret meget, for vi har ikke noget øvelokale, og der er en sanger med i aften, som vi slet ikke har øvet med, siger Thomas Borre og griner.

- Men det er fedt, fordi vi får noget ud af at spille både live og i studiet. Normalt er det vel omkring 30 procent af det på scenen, som vi ikke havde forventet ville ske. Af det kan vi måske tage 20 procent med tilbage til studiet, hvor vi udvikler videre på for eksempel en eller anden fed guitarting, der opstod på scenen. Det er meget tilfredsstillende, siger Thomas Borre.

Blandt de medvirkende er sangerinden Carla Alexandar, mens Henriette Sennenvaldt fra Under Byen er optaget af job andetsteds. B&B International har remixet et Under Byen-nummer, som de også vil spille i aftenens koncert, der i øvrigt er en af meget få muligheder for at opleve bandet live. De giver nemlig blot 6-8 koncerter om året.

- Vi har det fantastisk godt med at sidde i studiet og udvikle musik, så vi bliver aldrig dem, der spiller hver weekend. Så vil vi hellere gøre ekstra ud af de koncerter, vi spiller ved at præsentere et stort line-up og integrere nye elementer og virkelig være på, når vi endelig spiller, siger Thomas Borre.

B&B International holder releasefest i aften på Rust på Nørrebro klokken 21. Albummet "Hobbylab" er på gaden mandag.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA