x

Stor uafhængighedsdag

Stor uafhængighedsdag

Billede: Martin Dam Kristensen

Der var fuldt program fra kl. 15-24 i Radiohuset i lørdags, hvor cremen af, hvad de danske uafhængige pladeselskaber kan byde på i disse dage, viste flaget. Flere stort anlagte paneldebatter, dj's, mindre happenings, diverse stande, fem timers direkte national radiodækning og ca. 15-20 showcase-koncerter i DR's generelt meget velindrette og vellydende studier. Undertegnede nåede at se tre af slagsen. The Defectors imponerede med klassisk garagerock, med lige dele bakkenbarter, Farfisaorgel og Vox-guitarer. Velkendte toner leveret hårdtslående og pågående til lejligheden foran et pænt fyldt studie 2.

Samme lokale var fyldt til bristepunktet, da albumbarslende Nephew på bedste vis demonstrerede at de er "talk of the town" i øjeblikket. Angora-drengen "Pim", aka Simon Kvamm, førte an i løjerne og sørgede for at "vi klappede i takt" til "Movie Klip", "Superliga" og andre kommende Nephew-klassikere. Hård 80'er-synth-rock, med imperative slogantekster som Lars H.U.G. og Kliché dyrkede det i starten af 80'erne. Et godt bud på efterårets nye navn i dansk rock.

Så var afslutningen lagt i hænderne på bohemen Claus Hempler, der nyligt har udgivet et ganske enkelt forrygende debutalbum, i stil med, og fuldt på højde med, Elvis Costellos og Burt Bacharachs samarbejde fra 1998. Efter at have ligget i svime over den sprudlende romantiske strygerproduktion på Hemplers album de sidste par uger var det lidt af en kold spand vand at erfare, at eks-Fielfraz crooneren valgte at optræde solo-akustisk. Fantastiske sange faldt pladask til jorden, da publikums small talk overdøvede selv Hemplers kraftigste omkvæd. Dårlig timing! Herfra en uforbeholden opfordring: Claus Hempler, få samlet dig et band nu, det bør være et folkekrav!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA