x

Finale - Christian Poulsen

Finale - Christian Poulsen

Alder: 30 år
Civilstatus: Gift med Julie-Marie og har børnene Anna på fem år og Otto på to år.
Profession: Christian Poulsen spiller i den italienske fodboldklub Juventus og drager som fast mand med landsholdet til VM i Sydafrika i juni måned.

Kommer du fra et hjem med klaver?
– Både og. Min søster begyndte på et tidspunkt at spille klaver, så mine forældre havde lånt et i en del år.

Spiller du selv?
– Ja, nu jeg har selv købt et klaver og får undervisning af en japaner, der kommer og underviser hele familien en gang om ugen. Jeg har også spillet en smule guitar, da jeg boede i Tyskland.

Synger du i badet?
– Det gør jeg normalt ikke. Kun hvis radioen kører samtidig.

Har du nogensinde drømt om at blive musiker?

– Nej, jeg var temmelig tidligt fanget af ting, hvor der var en bold involveret, selvom mine forældre gerne så, at jeg gik til musik. Jeg prøver som sagt at kompensere for det og synes, at det er meget spændende at spille klaver nu.

Hvad betyder musik for dig?
– Det er en af mine interesser. Når jeg er ude at spille fodbold, har vi meget tid på hoteller, busser og i fly, og der har jeg altid min iPhone med min musik med mig. Jeg bruger også musik til at lade op til en kamp, så det betyder en del.

Hvor meget fylder din musiksamling?

– Jeg bruger mest min computer nu til dags, og der er der vist omkring syv-otte gigabyte.

Hvad er din yndlingsplade?
– Jeg er ikke sådan stor fan af et eller andet band, så det kommer an på tidspunktet og anledningen. Når jeg bliver en smule nostalgisk, hører jeg en del Gnags, Kim Larsen og andre danske bands. U2 har jeg altid også kunnet lide og har fulgt gennem årene, og derudover synes jeg også, at nyere bands som The Rumour Said Fire er rigtig fede.

Hvad er den mest pinlige plade, du har stående i din pladesamling?

– Jeg har en del cd'er fra det blad, der hed Mix. Jeg ved ikke, om det er pinligt, men det kan faktisk være meget sjovt at hive nogle af de gamle pophits frem igen.

Hvilken sang vil du vælge på karaokebaren?
– Jeg vil for alt i verden prøve at undgå at skulle op og synge, men hvis det skulle være, så skulle det være en meget nem tekst, og det skulle helst ikke være solo.

Hvilken sang forbinder du med din første forelskelse?
– Det var vist noget Michael Learns To Rock eller måske Mr. Big. I den boldgade i hvert fald.

Hvad er den perfekte musik til en erotisk aften?
– Jeg tror ikke, at vi gør så meget i musik dér, men når min kone og jeg hører musik sammen, så er det ofte ovre i de nostalgiske danske bands.

Hvad hører du helst søndag morgen?
– Det er jeg ikke helt sikker på, men om lørdagen hører jeg gerne Mads Og Monopolet. Det er meget rart at gå rundt og lytte til, inden jeg skal til træning.  

Hvilken sang får dig stensikkert på dansegulvet?
– Nu er det ikke fordi, at vi går meget på diskotek, når vi har to små børn derhjemme, men vi har fulgt med i X Factor, og der har vi flyttet sofabordet væk og har så ofte stået og danset med børnene til musikken i programmet.  

Hvad er den første sang, du kan huske?
– Jeg kan huske, da mine forældre flottede sig og købte et anlæg med cd-spiller og det hele. Dér var det en Madonna-cd og Mr. Swing King med Gnags, der var de første køb. Den første cd, som jeg selv købte, var en med Michael Jackson.

Hvilken sang kan få tårerne frem i øjnene på dig?
– Jeg var engang til en begravelse for en person, der var død for tidligt. Der spillede de Kim Larsens Om Lidt, hvor han blandt andet synger "Fik du set det, du ville?". Det var svært at holde tårerne tilbage dér.

Hvilken musik skal der spilles til din begravelse?
– Det kunne også godt være noget med Kim Larsen. Det er noget, som jeg har hørt meget over årene, og der er mange af hans tekster, som er supergode.

Har du været i operaen?
– Nej, men jeg vil meget gerne prøve det og vil egentlig også gerne se det nye operahus.

Har du været på festival?
– Jeg har været på Vig Festival, som bliver afholdt dér, hvor jeg kommer fra. Der stod jeg og serverede øl for sportsforeningen og fik samtidig set noget musik.

Hvad har været din bedste koncertoplevelse?

– Det var i hvert fald fedt at se Paul McCartney i Tyskland. Der var en rigtig god stemning, og der var både unge og ældre, der blev rørte af koncerten. Det var som om, at alle tog glade hjem derfra.

Hvilken musiker ville du gerne på date med?
– Det kunne være sjovt at møde Madonna; hende har jeg også hørt meget igennem årene. Hun er i hvert fald en person, der er en speciel aura omkring.
Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA