x

Before The Show – ikke bare ølrock

Before The Show – ikke bare ølrock

I dag hører det næsten til sjældenhederne, hvis en musiker kun er med i ét band, i hvert fald i Danmark. De fleste har gang i flere forskellige projekter, og Laurids Smedegaard er ingen undtagelse. Udover at spille trommer for de elektronisk inspirerede beruselsesrockere Alcoholic Faith Mission har den talentfulde multiinstrumentalist været på turné med Marvins Revolt, Twins Twins, CODY og My Name Is Legion. Sideløbende har 26-årige Smedegaard skrevet sine egne sange, og for halvandet år siden præsenterede han dem for de mennesker, der skulle blive til Before The Show. Nu debuterer bandet med Hearts & Hands.

– Mit band er gode, gamle venner fra København. Da jeg gik i gang med det her, tænkte jeg på fire mennesker, som ville være de fedeste at spille med, og så kunne og ville de alle sammen.  Det var superheldigt, fortæller musikeren om bandets tilbliven.
Selv spiller han og Andreas Stæhr guitar i Before The Show, mens Kasper Ebdrup er trommeslager, Maya-Maria Stæhr tager sig af keyboard, percussion, kor og sampler, og Andreas B. Stær styrer bassen. Smedegaard har før arbejdet i studiet på en måde, som han beskriver som "fri leg", men denne gang var det vigtigt for ham at indspille noget, som han vidste kunne udføres live.

– Da vi lavede albummet, pressede jeg mange ting til grænsen omkring, hvad jeg selv kunne musikalsk, og da vi skulle øve, stod vi alle og tænkte "Hvordan helvede skal vi spille det her?" – men der er ikke noget på pladen, som vi ikke kan gøre live! Setuppet til koncerterne er nemt, men det betyder også, at musikerne skal stramme sig mere an for at få det hele med, fortæller han.

Resultatet er blevet en bittersød og længselfuld omgang rock med inspiration fra mathrock-scenen og Death Cab For Cutie.

– Det er mere hårdt og groovy og knap så atmosfærisk som Alcoholic Faith Mission. Vi har en anderledes sangstruktur, og mange har punket os for, at vi ikke har nogen omkvæd overhovedet. Det er en spillestil, som ikke dyrkes så meget herhjemme, og som ikke bare er 1-2-3-4-ølrock, slutter Laurids Smedegaard.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA