x

Odense eksperimenterer med Chicago

Odense eksperimenterer med Chicago

I ti år har Jonas Munk udgivet sin grænsesøgende blanding af jazz, rock og electronica i bands som Manual, Limp og Causa Sui, men Danmark har ikke hørt efter. Måske fordi den 28-årige musiker mest har koncentreret sig om udlandet og overladt danske lyttere til at finde hans plader på nettet, eller måske fordi improviseret og eksperimenterende rock ifølge Munk ikke klarer sig så godt herhjemme. I Chicago går det til gengæld meget bedre, og netop dér har han fundet kolleger til sit nyeste projekt, Chicago Odense Ensemble. Jakob Skøtt er den eneste anden dansker i bandet, mens den amerikanske storby repræsenteres af Rob Mazurek, Jeff Parker, Dan Bitney, Matt Lux og Brian Keigher, der næsten alle har spillet med i de progressive rockbands Tortoise og Isotope 217.

– Jakob og jeg har været en del i Chicago med vores electronica-projekter, Syntaks og Manual, og lært nogle af de folk at kende ad forskellige omveje. Jeff Parker har vi mødt flere gange på jazzklubber og taco-barer midt om natten. For otte-ti år siden skete der meget i jazz- og postrockmiljøet i Chicago, hvor alle arbejdede sammen på kryds og tværs, og alene medlemmerne i Tortoise tilsammen havde 18 bands ved siden af. Det er stadig en vital scene, selvom den ikke får så meget omtale længere. Selv på en tirsdag aften kan du gå på jazzklub og se Jeff Parker jamme med vennerne, fortæller Jonas Munk.
Han indrømmer, at scenen for improviseret musik i den eksperimenterende ende ikke er specielt frugtbar i Danmark, men at nye fans kan prøve den københavnske Festival Of Endless Gratitude, som finder sted i september. Foruden selvfølgelig at høre Chicago Odense Ensemble, som Jonas Munk beskriver sådan her:

– I de flestes ører falder det nok over i jazzgrøften. Det er moderne og instrumental rock, meget improviseret, frit og spontant, med et element af elektronisk musik. Den tætteste reference er nok fusionsjazz fra de tidlige 1970'ere, som gik efter en syntese af jazz-impro, psykedelisk rock og mellemøstlige og afrikanske lyde.

Chicago Odense Ensemble debutalbum udkommer ifølge Jonas Munk om cirka tre måneder.
             


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA