x

Undercover: Ghost Society – The Back Of His Hands, Then The Palms

Undercover: Ghost Society – The Back Of His Hands, Then The Palms

Hvem: Sara Savery, Irene Wilner Bergholdt og Emil Noël (foto)
Hvor: Chelyabinsk, Rusland
Hvornår: 2007

En ukendt person klædt i en fyldig pels i bjørnestørrelse står foran en lille kiosks sortiment af cigaretpakker. Coveret til Ghost Societys debutalbum er på én gang farvestrålende og sørgeligt, hvilket ekkoer gruppens egen musik, der er fyldt af mystik og melankoli.

Billederne er til coveret er taget i byen Chelyabinsk, der har oplevet en atomkraft-ulykke, hvor strålingen var 20 gange højere end i det velkendte udslip i Tjernobyl. Det gør den russiske by til den mest forurenede by i verden, hvilket fotografen Emil Noël forevigede med sit kamera i forbindelse med optagelser til dokumentarfilmen Tankograd af instruktøren Boris Bertram.

- Billederne har hængt i vores øvelokale under processen med at lave albummet, så det var egentligt meget naturligt for os at bruge dem. Jeg kan utroligt godt lide det umiddelbare og skitserede præg, der er i dem, fortæller frontsangerinden Sara Savery og henleder opmærksomheden på, at forsidecoveret er spejlvendt, og at man derfor har svært ved at tyde de farverige cigaretpakkers herkomst.

Spejlingen har givet en bedre harmoni i billedet, men er ifølge sangerinden også med til at skabe det mystiske univers, som de anonyme personer på for- og bagsiden understreger. Coverdesigneren Irene Wilner Bergholdt fortæller videre om brugen af Emil Noëls billeder:

- Når de tre billeder i hele coveret sættes sammen, skabes der et univers, som er meget kontrastfyldt - det er råt og samtidig utrolig sårbart. Denne kontrast er for mig indbegrebet af Ghost Societys musik. På hver sin måde refererer alle billeder til et spøgelsesunivers. Der er en form for ensomhed i billederne - melankoli, som også findes i musikken, fortæller hun.

Derudover er coveret prydet med Ghost Societys anden sangskriver Tobias Wilners håndskrift, og det lille logo med spøgelset, der er iført et forklæde, er lavet af den meget unge kunstner Hannah Chloë Savery Bertram. Hvem de forhutlede sjæle på coverets for- og bagside er, forbliver til gengæld et mysterium.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA