x

Top Fem: Thee Attacks

Top Fem: Thee Attacks

Ålborg-kvartetten Thee Attacks trademark er 60'er-rock, energiske liveshows og stærkt attitudespil. Bandet blev i bogstavelig forstand spottet under deres koncert på på Spot Festival i 2009, hvor Mojo Magazine, The Rolling Stones Magazine og produceren Liam Watson var til stede. Et år senere er Thee Atacks' debutalbum "That's Mister Attack To You" på gaden. Det er indspillet hos Liam Watson i hans London-studie, hvor Watson blandt andet har produceret The White Stripes "Elephant"-album.

GAFFAs Erik Barkman gav Thee Attacks debutalbum tre stjerner, med et anerkendende nik til det konsekvente stilvalg: "Energien er fandenivoldsk, attituden er dumsmart og selveste Liam Watson (White Stripes, The Kills) har signeret den anakronistiske tresser-sound. Inspireret af The Kinks og især The Who serverer kvartetten et dusin dugfriske sange med vers og omkvæd lige præcis dér, hvor den slags hører til."

Albummet bliver udgivet i Japan, og forventeligt på europæiske territorier i løbet af i år. GAFFA bad Thee Attacks lave en Top Fem:

Gode tourbusser

Når man tilbringer så lang tid på vejen som man gør i et band, så er en god tourbus ens bedste ven. Når man er ensom kan man sætte sig ind bag de tonede ruder og se porno. Så føler man pludselig at man har en ven - en ven som forstår ens ensomhed på landevejen.

The Beatles' White Album

En helt fantastisk plade hvor der virkelig bliver spændt vidt mellem store symfonistykker til ballader til eksperimenterende popnumre. En plade der nok ikke bliver lavet flere af i en musikindustri, hvor det efterhånden kun er singler der sælger.

Keith Moon

Man kan ikke andet en respektere en mand, der iscenesætter sin egen kidnappelse på Oxford Street ved højlys dag, mens han selv er forklædt som en ren ældre herre. Ja ok, han var da også en fremragende trommeslager.

Erik Barkman

En fremsynet mand i den danske musikpresse. En mand, der ser ting, som ingen andre ser eller hører. Barkman er den kritiske pen, den vågne anmelder og de svages røst.

Rimjobs

Den rare fornemmelse af at blive gjort ren som en hund, mens man får seksuel glæde ud af det. En følelse som vel kun kan beskrives som gensidig respekt og forståelse. En yderst romantisk måde at få en aften til at gå med efter at sidde og se "Dagens Mand" med Pelle Hvenegaard.

"That's Mister Attack To You" er ude nu. Thee Attacks spiller på Roskilde Festival.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA