x

Finale – Jakob Poulsen

Finale – Jakob Poulsen

Alder: 26 år
Civilstatus: Kæreste og en hund
Profession: Jakob Poulsen er midtbanespiller i fodboldklubben AGF, og i denne måned iklæder han sig i de rød-hvide farver og rejser med landsholdet til VM i Sydafrika.

Kommer du fra et hjem med klaver?
- Nej, det gør jeg ikke.

Spiller du selv?
- Haha, nej, det gør jeg heller ikke.

Synger du i badet?
- Ja, det kan jeg godt finde på, hvis der kører noget musik i baggrunden samtidig, altså hvad der lige spiller i radioen. Men det er kun, hvis jeg er alene, fordi det lyder ikke specielt godt.

Har du nogensinde drømt om at blive musiker?

- Nej, det vil jeg ikke sige. Det opgav jeg temmelig hurtigt i hvert fald. Jeg havde heldigvis nogle andre evner, for de musikalske var ikke ret store.

Hvad betyder musik for dig?

- Det betyder ikke det helt store, men jeg kan godt lide at lytte til musik. Men det er ikke sådan, at jeg sætter en helt bestemt plade på, når jeg går derhjemme. Det er mere sådan, at jeg hører noget i radioen eller hører en blanding fra iTunes eller noget i den stil.

Hvor meget fylder din musiksamling?

- Det er ikke ret meget, men der er vel nok en 500 sange på min computer. Det er som regel dér og så på min iPod, at jeg hører musik.

Hvad er din yndlingsplade?
- Vi skal nok over i noget i den rockede eller poppede genre. Det kunne være noget med Carpark North, hvis jeg skal vælge et yndlingsband i det mindste.

Hvad er den mest pinlige plade, du har stående i din pladesamling?

- Det er ikke altid, at jeg køber hele pladen, når jeg får sangene ind på computeren. Men på et tidspunkt havde jeg det meget sådan, at jeg downloadede alle numrene på hitlisterne, og der ligger nok en del numre med Britney Spears, som jeg ikke er så stolt af.

Hvilken sang vil du vælge på karaokebaren?
- Som du måske kan forstå, så er jeg jo ikke sindssygt musikalsk, og der skulle nok noget øl til, at jeg gjorde det. Men så skulle det nok være noget dansk, som for eksempel Kim Larsen, hvor jeg havde størst chance for ikke at dumme mig totalt meget.  

Hvilken sang forbinder du med din første forelskelse?

- Det har jeg godt nok ingen idé om. Der har nok kørt noget musik, men jeg husker det ikke.

Hvad er den perfekte musik til en erotisk aften?

 - Genremæssigt skulle man nok over i noget stille og soulet musik.

Hvad hører du helst søndag morgen?

- Det er faktisk ret sjældent, at jeg lytter til musik om morgenen, men når jeg skal ud og spille fodbold om søndagen, så hører jeg ofte noget rockmusik fra en liste på computeren.

Hvilken sang får dig stensikkert på dansegulvet?
- Igen tror jeg ikke, at det er sangens skyld, men nærmere øllenes. Jeg må indrømme, at det er mere det, som det afhænger af, end musikken.

Hvad er den første sang, du kan huske?
- Jeg har ikke gået særlig meget op i sådan noget, så det er ikke sådan, at jeg har tænkt, at det lige var den specifikke sang, som jeg husker. Mine forældre er heller ikke så musikalske, og det hænger jo nok også sammen.

Hvilken sang kan få tårerne frem i øjnene på dig?
- Altså jeg får nok ikke ligefrem tårer i øjnene af det, men jeg synes, at støttesangene, som er lavet til blandt andet Haiti, kan få mig til at tænke på ofrene for de forskellige katastrofer.
 
Hvilken musik skal der spilles til din begravelse?
- De folk, der gider at møde op, må få lov at bestemme, hvad der skal spilles.

Har du været i operaen?
- Nej, det har jeg ikke, men hvis det var et rigtigt godt stykke, og muligheden lige bød sig, så er jeg bestemt ikke afvisende for det. Det kunne da være meget sjovt at prøve.

Har du været på festival?
- Jeg har ikke været på store festivaler, som Roskilde Festival eller i Skanderborg. Jeg har været til små to-dages festivaler og sådan noget som Open Air i Varde ude ved vestkysten, hvor jeg er vokset op.

Hvad har været din bedste koncertoplevelse?
- Det var nok Saybia på Train i Århus i 2008. De spillede rigtigt godt, og der var en rigtig god stemning derinde den aften. Folk var kommet for at have en god aften og for at lytte til musikken, så det var en god oplevelse.

Hvilken musiker ville du gerne på date med?
- Det skulle helt klart være en sangerinde. Det skulle nok være Beyoncé, og det er nok mest udseendet, som jeg er gået efter dér.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA