x

Fokus på: Chimes & Bells

Fokus på: Chimes & Bells

Chimes & Bells er den danske sangerinde og cellist Cæcilie Triers soloprojekt. Cæcilie Trier, der musikalsk har en klassisk baggrund, har de sidste par år fungeret som komponist, arrangør og musiker for så forskellige bands som Le Fiasko, Choir Of Young Believers, Atoi og Jong Pang. Samtidig har hun optrådt med blandt andre Michael Møller, musikkollektivet Yoyo Oyoy, i et klassisk ensemble og med et 30 mand stort orkester for moderne kompositionsmusik. Musikalsk spænder Chimes & Bells fra fjern og dyster popmusik til mere pågående støjrock.

GAFFA har stillet Chimes & Bells fem hurtige. Her er Cæcilies svar.

Hvad kan publikum forvente af jer på Roskilde Festival?

– Død og ødelæggelse.

Hvem skal I selv høre på Roskilde Festival, og hvorfor?

– Vi glæder os vist allesammen helt vildt meget til at høre Prince. Kæmpe fans. Ham er der vist ingen der kan stå for. Nærmest lidt svært at tro på, at han virkelig findes, og har i sinde at rende rundt på marken udenfor Roskilde på sine fine små højhælede stjerneben. Nej, hvor er det lækkert at tænke på. Der er i det hele taget mange shows, vi gerne vil se på Roskilde. Til at starte med skal vi klart høre Iceage på Pavilion Junior. Dem kan vi rigtig godt lide.

Hvad er jeres planer i den nærmeste fremtid?

– Vi har et album på vej, og sidder og roder med det i vores ven Jens Benz' studie. Den skulle gerne udkomme i løbet af september, og lige nu glæder vi os meget til snart at nå dertil hvor vi kan dele den med andre.

– Vi er også lige begyndt at øve et nyt sted hvor lyden er virkelig god. Det er nærmest lidt skræmmende, for vi er vant til at øve et sted, hvor det simpelthen lyder så usexet og amputeret, hvilket har lønnet sig, når vi kom ud at spille og blev helt febervilde over, at det pludselig kunne lyde så anderledes, godt og rigtigt i et nyt rum. Nu hvor lyden i øveren er så perfekt, kommer vi måske bare til at stå på scenen med helt forskrækkede lange ansigter til vores shows. Der kom så også et svar på det første spørgsmål.

Hvordan er det at være ny artist i Danmark?

– Man fornemmer helt klart en stemning af gravøl fra mange sider af musikbranchen, hvilket jo økonomisk set er indlysende. Men det lader heldigvis ikke til at smitte af på selve musikken og dens mod og kvalitet – musikken lever godt! Der er utrolig mange gode bands og plader for tiden, folk er jo helt vilde i varmen. Der er i hvert fald meget seriøsitet, initiativ, nysgerrighed og højt til loftet musikalsk i øjeblikket.  Og det smitter, forhåbentlig også langt ud over musikscenen selv.

– Vi kan utrolig godt lide sådan nogle folk som Yoyo Oyoy og Escho, der spiller, arrangerer shows, og udgiver plader i et væk, og på deres helt egne præmisser.

– Noget der også gør det helt vildt lækkert for os at være et nyt band, er at gøre tingene sammen med Tigerspring, som både er  vores venner, management, booking og pladeselskab, og som simpelthen er så gode mennesker.

Hvad ville I gøre, hvis I var kulturminister for en dag?

– Jeg synes mere vi i Chimes går efter at blive præsident i USA.

Chimes & Bells kan opleves på Pavilion Junior, onsdag 30. juni, klokken 15.00.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA