x

Fokus på: Fallulah

Fokus på: Fallulah

Fallulah er en af de 12 artister GAFFAs redaktion har spået vil blive store i 2010, og nu står hun snart på Pavilion Junior-scenen, så noget tyder på, at redaktionen får ret. Fallulah, hvis rigtige navn er Maria Apetri, er en rumænsk-dansk sangerinde, der i begyndelsen af året udgav debutalbummet "The Black Cat Neighbourhood", der fik fem stjener af GAFFAs Ole Rosenstand Svidt, der kaldte albummet et "kantet popalbum på internationalt niveau". Musikken er en underfundig blanding af pop, rock og Balkan.

GAFFA har stillet Fallulah fem hurtige. Her er hendes svar.

Hvad kan publikum forvente af dig på Roskilde Festival?

– En meget lykkelig og veloplagt Fallulah, som er der for at fejre livet med publikum. Det bliver en af de helt store oplevelser for mig i år, og det bliver godt at kunne lave et flueben ud for dén på listen. Jeg går lige nu og brygger på nogle ekstra tilføjelser til mit show. Det er ikke helt lagt fast endnu, men det tegner godt!

Hvem skal du selv høre på Roskilde Festival, og hvorfor?

– Jeg har en klar Top-3: Gorillaz, The Prodigy og Prince.

– Gorillaz, fordi jeg har været fan, siden de kom ud, og længe har ønsket at se dem optræde. Er meget spændt på, om de fortsat gemmer sig bag deres animerede aliasser, og hvordan de visuelt slipper afsted med det. Jeg spiller et cover af "Kids With Guns" i mit eget sæt, og at få chancen for at spille netop dét nummer, samme år som Gorillaz selv er tilstede, bliver virkelig stort.

– Jeg kan takke min storebror for al kendskab til The Prodigy. Han er massiv fan, og rejser tit udenlands for at se dem. Han har hypet deres liveshow over for mig utallige gange, og i år vil jeg selv opleve lyseksplosioner, adrenalin-beats og euforien.

– Prince er et must-see, simpelthen bare fordi han er Prince. Hvem ved hvor længe manden kan spille endnu, når han ikke vil tage imod nye hofter? Håber han stadig kan svinge dem.

Hvad er dine planer i den nærmeste fremtid?

– Resten af året ligger efterhånden fast. Det er første gang i mit liv, jeg ved, hvad jeg skal så langt ud i fremtiden. Der ligger en ordentlig bunke koncerter i hjemlandet, så vi kommer vidt omkring. Min plade udkommer snart i Sverige og Tyskland, og turen går mod Athen i juni, hvor jeg er blevet inviteret ned for at spille to koncerter. Jeg håber og tror på, at der kommer til at være en masse udenlands-aktivitet, og det har altid været min ambition, så er meget spændt på hvad fremtiden bringer.

Hvordan er det at være ny artist i Danmark?

– Jeg er blevet taget fantastisk godt imod, og har opnået mange ting, som jeg har brugt alle mine teenagedage på at dagdrømme om. Men jeg sørger for at holde mig selv på tæerne hele tiden, og presser mig selv for forhåbentlig at blive bedre og bedre, i takt med erfaringen. Man bliver aldrig færdig som menneske eller kunstner. Der er mange ting, man skal lære at håndtere som ny kunstner, og ofte på den hårde måde. Man sætter sig selv i en meget sårbar position, når man for første gang sender sit hjertebarn ud til offentlig skue og bedømmelse, og der vil altid være nogle der ikke forstår en. Men de gode oplevelser er langt flere end de dårlige, så sorter lortet fra, behold roserne og fortsæt ufortrødent.

Hvad ville du gøre, hvis du var kulturminister for en dag?

– Tage en overdådig ferie, med alt betalt af folket. Er det ikke sådan, man gør?

Fallulah kan opleves på Pavilion Junior, mandag den 28. juni, klokken 18.00.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA