x

Fokus på: Kill Screen Music

Fokus på: Kill Screen Music

Kill Screen Music spillede deres debutkoncert på årets Spot Festival, og det gjorde de til intet mindre end fem stjerner. Den imponerede anmelder, Roy Fogde, skrev blandt andet:

"Jeg har sjældent været så imponeret af et nyt bands evne til at kreere et stort, komplekst lydbillede med så relativt få hjælpemidler, og sanger Johan Stahls klare stemme lagde sig ubesværet hen over det hele, med et overskud, som havde de prøvet det hele hundrede gange før."

Et band der kan opnå fem stjerner til deres debutkoncert må vel siges at kunne et eller andet, og det bliver spændende at se hvad de leverer på Roskilde Festival. Kill Screen Music, hvis debutalbum udkommer til efteråret, har indspillet deres stemningsfulde rocksange i Los Angeles sammen med den tidligere Düreforsög-mand Mads Heldtberg.

GAFFA har stillet Kill Screen Music fem hurtige. Her er deres svar.

Hvad kan publikum forvente af jer på Roskilde Festival?

– En fantastisk koncertoplevelse fra et helt friskfanget band, der stadig er våde bag ørene, men syleskarpe, og har nogle vildt gode sange med til Pavilion Junior. Vi glæder os helt sindsygt til at spille Roskilde, og lover at varme teltet helt op fra mudderet til toppen af presenningen. Rooooooossssssskiiiiiiildeeeeeee!

Hvem skal I selv høre på Roskilde Festival, og hvorfor?

Johan: – The National, Gorillaz, Robyn, Patti Smith, Prince, Pavement, LCD Soundsystem, Kings Of Convenience, FM Belfast, Vampire Weekend, Teddybears, Efterklang, Muse, Die Antwoord.

Anton: – Alice In Chains, Killswitch Engage, Kings Of Convenience, The National, Meshuggah, Teddybears, Florence + The Machine, Efterklang

Torleik: – Casiokids, Tinariwen, Nofx, Dirty Projectors, Schlachthofbronx, Beat Torrent, Arriba La Cumbia, Dulsori

– Fordi de alle sammen er absolut geniale på hver deres måde.

Hvad er jeres planer i den nærmeste fremtid?

– Først og fremmest at give en sindssyg god koncertoplevelse på Pavilion Junior til Roskilde 2010. Vores plade kommer til efteråret, så vi skal stille og roligt i gang med at forberede vores næste single og video, da der muligvis skal en international sangerinde på som hemmelig gæst. Hvis den person vi har i søgelyset lykkes, kan det kun blive helt fantastisk. Så glæder vi os også meget til at spille Start Festival den 11. juni, og Den Grimmeste Festival den 31. juli.

Hvordan er det at være ny artist i Danmark?

– Indtil videre er det sgu helt vidunderligt. Vi spillede vores debutkoncert på Spot 2010, der fik vildt gode anmeldelser, og har lige underskrevet vores pladekontrakt med Universal og bookingkontrakt med Skandinavian. Vi er i hænderne på nogle sindsygt dygtige folk, der kan deres kram. Og så har vi jo indspillet en sindssyg god plade, som kommer ud til efteråret – som vi glæder os meget til at præsentere for folk. Men det hele kan jo ændre sig til efteråret, og vi kan ende med at tilbringe vinteren på en bænk på Nørreport Station, og nætterne på Mændenes Hjem, så vi kan lære det på den hårde måde.

Hvad ville I gøre, hvis I var kulturminister for en dag?

– Hvis Kill Screen Music var kulturminister for en dag, ville vi droppe tvangslicensen, eller medielicensen, eller hvad det nu hedder, og i stedet lade folk selv bestemme, hvad de ville betale for af kultur. Så ville vi indføre, at hvis man som borger ville have musik og film i sit liv, skulle man tegne et månedligt abonnement på for eksempel 149 kroner, og så få adgang til al musik og alle de fantastisk film og dokumentarer, der findes derude.

– Hvis der så var folk, der stadig ikke ville betale for musik, ville vi tvangsindlægge dem til selv at lave plader og skabe musik helt fra bunden af, så de kunne se, hvor lang tid det tager, og hvor dyrt det er – og at det ikke er ligesom "MTV Cribs" at være musiker på nogen måde.

Kill Screen Music kan opleves på Pavilion Junior, søndag den 27. juni, klokken 15.00.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA