x

Fokus på: Kandy Kolored Tangerine

Fokus på: Kandy Kolored Tangerine

Kandy Kolored Tangerine serverer melodisk psych-rock af den formørkede slags. Det unge band, der også er med i KarriereKanonen, udgav deres debutalbum "The Perfect Swell", sidste år, og fik fire stjerner, og fine ord med på vejen af GAFFAs Simon Christensen, der kaldte albummet en dejligt støjende, anderledes rockdebut.

GAFFA har stillet Kandy Kolored Tangerine fem hurtige. Her er deres svar.

Hvad kan publikum forvente af jer på Roskilde Festival?

– En euforiserende, dedikeret, udadvendt og festlig noise-rock koncert, som vil invitere publikum ind i et trance-agtigt bombardement for krop og sjæl. Vi ser helt vildt frem til koncerten, og har til denne lejlighed udvidet vores liveband til seks personer. Ekstra keyboards, percussion og smuk kvinderøst skal bidrage til, at det samlede udtryk bliver endnu mere psykedelisk, og får de gode vibes helt ned bagi teltet. Man kan både have kogeren, være brøleren, danseren og smileren til musikken! Så hermed en invitation til at komme, og blive suget ind i en slikfarvet drømmeverdenen.

Hvem skal I selv høre på Roskilde Festival, og hvorfor?

– Programmet for i år ser virkeligt lækkert ud. Dirty Projectors, fordi de er psyko-hippe, og deres musik er mega talentfuldt, frækt og skævt lavet. Them Crooked Vultures, fordi det jo er ren og skær nydelse at se og høre Dave Grohl banke på tønder, og så i fint selskab med Led Zep-bassisten John Paul Jones og Josh Homme, som bare er for sej.

– The Prodigy skal riste os fuldstændig igennem på fest-måden. Så dem også sidste år på en festival i Portugal, og de leverer fuldstændigt heftige shows. Desuden er de sgu også lyden af vores spæde teenageår. Pavements slacker-rock har aldrig været lavet federe, Malkmus' sange er jo sublime, og deres reunion er virkelig kærkommen.

– Ud over det, trance-rockerne Wooden Shjips, Serena Manesh. Og det bliver sikkert også svært undgåeligt, ikke at følge folkemasserne til Prinsens sang om den lilla regn. Gorillaz er også et must-see.

Hvad er jeres planer i den nærmeste fremtid?

– Vi arbejder lige nu på opfølgeren til vores debut. Har allerede to singler ude, og en del af pladen er færdigindspillet. Vi går i studiet over sommeren for at indspille flere sange, og arbejder i øjeblikket som gale med preproduktioner til de sidste nye sange.

– Derudover arbejder bandet for at få booking/management både i Danmark og i udlandet. Og det lader da til at gå den rigtige vej. David Fricke hørte os på Spot, og har efterfølgende udtalt sig positivt til Jyllands-Posten. Blandt andet at "Kandy har den psykedeliske lyd, som jeg godt kan lide". Han var ret begejstret, og havde allerede anskaffet sig vores debutalbum, da vores fotograf ville stikke ham pladen. "I already got one, it's fantastic," sagde han vist da han fik den. Nu har han to.

– Det ville da også være optimalt at få et selskab på i forbindelse med den nye plade, som vi satser stærkt på er klar til udgivelse til efterår/vinter, men hey... hvis det ikke sker, gør vi det bare selv.

Hvordan er det at være ny artist i Danmark?

– Hårdt arbejde og slid med at skabe kontakter, og få folk til at høre det, vi laver. Til gengæld er det rart at festivaler og radioen har åbnet døren, for den slik-farvede mandarin, så vi nu har været heldige at skulle spille på Spot, Roskilde og Start. Vi er også blevet udvalgt til deltagelse i Karrierekanonen, og har fået P3-airplay.

– Vi håber, at det vil skabe nogle kontakter, som vil gøre tingene nemmere i fremtiden. Men lige meget hvad, arbejder vi hårdt for sagen, og det er musikken, der kommer i første række.

Hvad ville I gøre, hvis I var kulturminister for en dag?

– Vi ville prøve at sætte en stopper for fordummende tv og talentshows, for at få folk ud, og høre noget livemusik i stedet, eller dyrke noget anden kultur. Fordi der sker så mange gode og spændende ting, udenfor den firkantede skærm, som folk går glip af.

– Ja, politik handler jo nu til dags mest om at mene ting, der gør, at man bliver genvalgt. Så vi ville enten starte dagen med at sige op fra jobbet, eller også ville vi gøre en masse ting for at styrke spillestedsstøtten, så folk kunne få penge for at spille generelt. Der skulle gøres en kæmpe indsats for at dreje folks bevidsthed omkring det at købe musik digitalt og fysisk – og betale for det.

Kandy Kolored Tangerine kan opleves på Pavilion Junior, søndag den 27. juni, klokken 18.00.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA