x

Fokus på: Rising

Fokus på: Rising

Med intet andet end en ep i baglommen er det lykkedes Rising at få en plads på Pavilion Junior-scenen i år. Rising spiller musik, der ligger på grænsen mellem hård rock og psykedelisk metal, og hører til et sted sammen med bands som Mastodon, Sleep og Black Sabbath.

GAFFA har stillet Risings bassist Henrik W. Hald fem hurtige. Her er hans svar.

Hvad kan publikum forvente af jer på Roskilde Festival?

– Den er svær. Min personlige erfaring er, at jo færre forventninger man har til en koncert, desto større er sandsynligheden for, at man bliver positivt overrasket. Når det så er sagt, kan jeg da nævne nogle ting, jeg er så godt som sikker på vil kunne opleves, når vi spiller: Tunge riffs og rørforstærkere. Noget skumring – solen, der fortrækker sig, og gør plads til mere distortion og mørke. Og endelig: sange om bjerge, blod og bulder.

Hvem skal I selv høre på Roskilde Festival, og hvorfor?

– Der er en lille række af koncerter, som jeg tror, vi kommer til at se sammen. Blandt andet Converge, da det er et sublimt liveband med en ny, stærk udgivelse i baghånden. Vi kommer nok også til at se Motörhead (med en fad i hver hånd) og Sick Of It All (uden fad, men med knyttede næver). Vi blev blæst væk af Meshuggah, sidst vi så dem, så den er nok også sikker. Måske Prince – der skal også være lidt at danse til.

Hvad er jeres planer i den nærmeste fremtid?

– Det er en travl tid for os, med en masse spændende ting forude. Vi skal spille et par koncerter i Sverige, før Roskilde sammen med det fantastiske band Kongh, samt indspille et par numre til en 7-tomme vinyl. Til september tager vi på Europa-tour for anden gang i år, og kronen på værket bliver indspilning af debutalbum til november.

Hvordan er det at være ny artist i Danmark?

– Det er op og ned, som det sikkert er for musikere i alle andre lande, vi normalt sammenligner os med. Det er hårdt arbejde at få folk til at lytte til et band, de ikke kender på forhånd, men når det lykkes, er det som regel det hele værd. Det særlige ved Danmark i denne sammenhæng er landets lille størrelse, som gør det mere oplagt for os at spille udenfor landets grænser.

Hvad ville du gøre, hvis du var kulturminister for en dag?

– Jeg aner ikke noget om kulturpolitik, så jeg ville sikkert bestride embedet temmelig dårligt i forhold til de standarder, de arbejder efter sådan et sted. Jeg ved dog, at musik ikke kommer af penge fra et ministerium – i hvert fald ikke musik, jeg gider at lytte til. Hvis man vil støtte op om musikmiljøet kan man gå til shows, købe plader og eventuelt selv arrangere koncerter. Vi må simpelthen vende os af med al det snak og papirnusseri, og i stedet tage fat og spille højt. Ja, jeg ville nok blive fyret, hvis jeg var kulturminister.

Rising kan opleves på Pavilion Junior, søndag den 27. juni, klokken 19.30.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA