x

Fokus på: Khal Allan

Fokus på: Khal Allan

Khal Allan er en sjældent fremsynet rapper med adgang til den samme form for overjordisk tobak, som det man finder i piben hos Malk de Koijn og Doom. Khal Allan er tidligere mellem af hiphop-gruppen Organiseret Riminalitet, som han rimede med fra 1996. Men da Organiseret Riminalitet blev lagt på hylden, gik Khal Allan i gang med sit soloprojekt – som nu kommer til Roskilde, og trykker den af.

GAFFA har stillet Khal Allan fem hurtige. Her er hans svar.

Hvad kan publikum forvente af dig på Roskilde Festival?

– Forvent intet. Men mød op, og bliv positivt og/eller negativt overrasket. Vi har tænkt os at fyre op, op, op! Og når jeg siger vi, så mener jeg moi, Khal Allan – og mine venner. Det være min medhjælper-rapper-homie Mc Kværn, lige ud af M-Cnatet, DixOne fra Dokkedal/Dixen, Lazerlyde fra Analogik, Steen Rock fra Holbek og ScratchMagic på lydmaskinerne, eneren, toeren og treeren - og måske fireren. Vi vil efter bedste evne prøve at få teltet til at bevæge sig lidt, og forhåbentligt ikke skræmme alle de smukke mennesker væk. Man vil kunne høre sange fra Khal Allan-udgivelser, samt noget uhørt og friskt fra fremtiden.

Hvem skal du selv høre på Roskilde Festival, og hvorfor?

– Gorillaz (abeskønt), Prince (den ægte Hova), The Prodigy (fede frisurer), Beat Torrent (fransk pladespiller-sejhed), Brother Ali (dope-rap), Den Sorte (dansk pladespiller-sejhed), Spez (sprød rap), Tech N9ne (syg rap, sygt show), When Saints Go Machine (go' sang). Plus en masse andre der ikke er tjekket for endnu. Endnu.

Hvad er dine planer i den nærmeste fremtid?

– Ja, der er se'følli Roskilde-showet, som vi forbereder os lidt til. Og så er der forskellige nye projekter i støbeskeen, blandt andet med nogen af de førnævnte fra Khal Allan Band. Det er stadigvæk mega-hemmelige, og ufærdige sager, så ingen slør bli'r løftet foreløbig. Det er desuden også meget uhøfligt sådan at rende og løfte slør. Men læseren må godt få et lille hint: det bliver noget med beats med rap ovenpå, indeni eller nedenunder.

Hvordan er det at være ny artist i Danmark?

– Hvis ny er, at man nu får æren at spille Roskilde op, så er det fedt som i: Helt vildt svedigt! Hvis ny er at have lavet rapmusik i en menneskealder (altså teenage-menneske), så er det fedt som i: Stadig helt vildt svedigt!

Hvad ville du gøre, hvis du var kulturminister for en dag?

– Hvis jeg var ham, ville jeg nok skamme mig over mine blodige hænder, men ud over det, så ville jeg nok ikke kunne gøre den store forskel på én dag. Jo, give mere magt til bibliotekerne, og noget med Khal Allan på finansloven. Yo!

Khal Allan kan opleves på Pavilion Junior, søndag den 27. juni, klokken 16.30.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA