x

Fokus på: By The Patient

Fokus på: By The Patient

By The Patient er et ekstremistisk dødsmetalband, der leverer brutalt growl og musik, der kan splintre atomer, som kommer for tæt på. Bandet blev dannet i 2006, tog en mere brutal drejning året efter, og blev i 2008 nomineret til "Talent Of The Year" ved Danish Metal Awards. By The Patient udgiver deres debut til september i år.

GAFFA har stillet By The Patient fem hurtige. Her er deres svar.

Hvad kan publikum forvente af jer på Roskilde Festival?

– Publikum kan forvente en energisk koncert. Det bliver en fest.

Hvem skal I selv høre på Roskilde Festival, og hvorfor?

– Nile og Alice In Chains. Nile, fordi det er det eneste andet dødsmetal band, og Alice In Chains, fordi de er legendariske. Gorillaz, The Prodigy og Prince skal vi også se. Det bliver sikkert en stor oplevelse.

Hvad er jeres planer i den nærmeste fremtid?

– Vores album bliver færdigindspillet i maj, og så skal det mixes i juni. Forvent at høre en ny sang inden Roskilde Festival starter. Derudover skal vi spille som opvarmning for Deicide, og vi skal spille på Wacken Open Air til august. Og til næste år får vi meget travlt med at spille en masse koncerter.

Hvordan er det at være ny artist i Danmark?

– Vi synes, der er meget fokus på os på trods af, at vi spiller en så ekstrem genre som dødsmetal. Man skal kunne en masse ting selv, ellers kommer man ikke frem. Jeg synes, det er godt at se initiativer som Underground Music Awards, der sætter fokus på undergrunden. Vi er også rigtig glade for at Roskilde Festival sætter fokus på den danske undergrund. Det er stort for os at få den chance at spille på Pavilion Junior, og vi er meget beærede.

Hvad ville I gøre, hvis I var kulturminister for en dag?

– Sætte mere fokus på upcoming bands, og metal især. Der er en stor metal-undergrund, og alt for meget fokus på andre genrer. Det ville være fedt, hvis metal blev mere accepteret. Jeg tror ikke at politikerne ved, hvad metal er, i hvert fald forstår de ikke genren. Nok fordi de fleste almindelige mennesker bliver skræmt af det, men der burde være mere fokus på metal, da det er en genre med en masse dygtige musikere, der får alt for lidt anerkendelse her i landet.

By The Patient kan opleves på Pavilion Junior, onsdag den 30. juni, klokken 13.30.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA