x

Fokus på: Ignug

Fokus på: Ignug

Ignug blev dannet i 2006, hvor de begyndte deres første optagelser i et hjemmestudie i en lejlighed over et bordel i Københavns luderkvarter. Som en kontrast til den dekadente verden udenfor fokuserede Ignug deres energi på det positive, og forsøgte samtidig at transformere omgivelsernes sexuelle energi til frække beats og basriffs. I 2008 flyttede Ignug til London for at finde inspiration til deres debutalbum, og spiller en blanding af pop, funk, soul og dance, med en vokal der leder tankerne i retning af Prince.

GAFFA har stillet Ignug fem hurtige. Her er deres svar.

Hvad kan publikum forvente af jer på Roskilde Festival?

– Forestil dig en stor øde mark et sted i Danmark. Der gror en lille blomst, lad os sige en marguerit. Lige pludselig – booom bash!!! – åbner himlen sig og Omegatron-meteoren fra Solatars 11. system – et system af sandhed, der har til mål at dræbe grådighed – hamrer ind i margeritten, og meteoren flækker midt over. Ud af meteoren springer – måske nærmere vælter – 22 forhutlede atomer ukendt i det, til tider, periodiske system, og skaber en energi så kraftfuld, så powerful at jordens rotation stopper og drejer den modsatte vej! BANG! 33!

Hvem skal I selv høre på Roskilde Festival, og hvorfor?

– Prince, need we say why!? Mescalin, Baby, By The Patient, Kandy Kolored Tangerine, Kill Screen Music, The Floor Is Made In Esbjerg, FM Belfast og Motörhead og Biffy Clyro.

Hvad er jeres planer i den nærmeste fremtid?

– World Domination og en ende på grådighed!

Hvordan er det at være ny artist i Danmark?

– Vi bor i London, og elsker Danmark! Vi ved ikke, hvad det vil sige at være ny artist endnu, men når vi finder ud af det, så vil vi gerne lave et uddybende interview med GAFFA og sætte ord på.

Hvad ville I gøre, hvis I var kulturminister for en dag?

– Per Stig Møller skulle først og fremmest ansættes til at stemme vores guitarer, men også til at hjælpe os med pressemeddelelser, så vi ikke kommer til at fremstå som arrogante eller dumme musikere overfor pressen. Desnæst – efter at have indtaget posten som kulturminister – skulle vi som første mål på dagsordenen indskrive en ny helligdag i grundloven som skal hylde kampen mod grådighed.

– Som en fodnote på dagsordenen skal vulkanen og askeskyerne i Island – som hyldest – have en hymne, og en officiel tak for at bremse folk i deres travlhed, og forhåbentligt få dem til at tænke: Tid er kostbar, brug den ikke på at halse efter en hysterisk udvikling, der kræver at du hopper med på forbrugervognen, og gældsætter dig for at nå material katharsis.

– Og så skulle de regionale spillesteder i Danmark have tilbage-bevilget den støtte, der er blevet frataget dem over de sidste år.

– Derudover skulle hele Danmark – og vi mener hele Danmark – alle der bor eller er på besøg her, samt indrejste gæster for en kort periode, samles og danne Danmarks-koret som skulle tage på verdensturne med sange som: "I Skovens Dybe Stille Ro", "Højt På En Gren En Krage Sad", "Ræven Rask Over Isen, "Lad Mig Blive Noget" og "De Smukke Unge Mennesker".

Ignug kan opleves på Pavilion Junior, ondag den 30. juni, klokken 16.30.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA