x

Wacken med historisk program

Wacken med historisk program

Wacken Open Air har i 2010 sat alle sejl til og præsenterer det måske stærkeste program i festivalens 26 år lange historie. Med navne som Iron Maiden, Slayer, Immortal, Alice Cooper, Mötley Crüe, Cannibal Corpse, Gojira, 1349 og Soulfly har de virkelig gjort sig umage.

Sidste år havde de 25-års jubilæum, og vi følte egentlig, at programmet ikke var helt deroppe, hvor det burde være ved et jubilæum. Om arrangørerne har taget kritikken til sig, eller om de bare har lavet et dusin scoops er uvist, og det er egentlig også underordnet. Programmet er lige i skabet. Der er alt fra 80'er-metallegender til morgendagens store navne og alt derimellem. Institutionen Iron Maiden starter op torsdag aften sammen med Alice Cooper og Mötley Crüe og forvandler således torsdagens åbningsdag til en sand hyldest til den rock'n'roll og heavy metal, der på godt og ondt dominerede i den første halvdel af 80'erne.

Fredag og lørdag er der så fuldt program med et hav af nye og gamle navne. De store trækplastre er naturligvis mægtige Slayer samt Norges sorte Immortal og 1349, samt Cannibal Corpse; dødsmetallens ukronede konger. Vi kan således forvente samtlige 75.000 festivalgæster samlet foran en enkelt scene mere end én gang i år. Da Iron Maiden gæstede Wacken torsdag aften i 2008 var det det største, jeg nogensinde har oplevet dernede. Det bliver helt sikkert gentaget. Sidste gang Slayer spillede på Wacken, var i 2003, og i mellemtiden er festivalen vokset til over dobbelt størrelse kapacitetsmæssigt, så lur mig om ikke også Kerry King og Tom Araya kan fylde græsplænen. Jeg tror det.

Graver man et spadestik dybere, så finder man også perler som Ihsahn; kendt for sin fortid som primus motor i hedengangne Emperor fra Norge. Desuden kommer Gojira, Job For A Cowboy og Amorphis. Alle gode navne på hver sin måde og i hver sin genre.

Wacken er også kendt for at skue tilbage i tiden, og de nøjes ikke med torsdag aften. De har også hevet navne som Anvil, Overkill, W.A.S.P. og Candlemass med på programmet. Så der er noget for enhver smag. Og som veteran på Wacken ved jeg, at der er styr på løjerne dernede, og der venter derfor samtlige festivaldeltagere en kæmpe oplevelse. Så nu krydser vi fingre for at Den Onde Selv sørger for en helvedes varme og iskolde fadøl, så vil Wacken Open Air 2010 potentielt kunne gå over i historien som den bedste af dem alle.

GAFFA dækker vanen tro Wacken Open Air med anmeldelser og billeder. Festivalen finder sted i den nordtyske by Wacken i dagene 5.-8. august. Læs mere på wacken.com


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA