x

Top Fem: Before The Show

Top Fem: Before The Show

Der er en fair chance for, at du har set Laurids Smedegaard spille med i en håndfuld andre bands - enten som trommeslager, på keys, korsanger eller guitarist. Sidste år spillede han for eksempel både med Twins Twins og CODY på Roskilde Festivals warm-up-scene, mens hans egentlige engagement på det seneste har ligget som trommeslager i Alcoholic Faith Mission.

Han kan imidlertid også selv, og som guitarist, forsanger og komponist har han startet bandet Before The Show, som udgav deres debutalbum for halvanden uge siden. Bandet spillede i øvrigt også på Spot, hvor vores anmelder delte fem stjerner ud: "Bag det noget uopfindsomme bandnavn gemmer sig en tydelig forkærlighed for Death Cab For Cuties dybsindige collegerock, som i hænderne på Before The Shows sanger, sangskriver og stifter, Laurids Smedegaard, har fået tilføjet et tjekket touch af math-rockens guitarligninger – toppet med yndefulde, tristessemærkede melodier."

Laurids Smedegaard anbefaler metal, bling og The National på årets Roskilde Festival:

Top Fem: Before The Show - Roskilde Festival 2010

Så er Roskilde Festival over os igen, og det er jo dejligt! Hvert år er jeg altid en smule bekymret for vejret (regn og mudder à la 2007), og så er jeg nervøs for, om jeg overhovedet får råd til at købe en billet. Alligevel har det siden 2001 altid lykkedes mig at komme af sted i 11. time og som regel have en dejlig uge med masser af forskellig musik, hæmningsløs druk og en generel tåbelig omgangstone med sjove venner.

Der er et kæmpe udvalg af fantastisk musik på festivalen i år, men der er fem koncerter, jeg i hvert fald skal se og høre. For at gøre det sjovere, kære læser, leger vi, at de ligger perfekt timet efter hinanden.

Værs'go! Her er et lille udvalg af koncerter, der kan få dig lyst til at slås, drikke, drømme, score og græde. God festival!

Converge

Et fucking must-see&hear, hvis man er til hardcore-genren. Og selv hvis man ikke er, synes jeg dog stadigvæk, man skal opleve dette band. Det er simpelthen noget af det sindssygeste musik, der findes fremført af kun guitar, bas, trommer og vokal (læs: skrigeri). Jeg hørte dem på (nu lukkede, men forhåbentligt snart genåbnede) Stengade 30 for et par år siden og blev blæst væk af, hvor aggressive og teknisk urørlige de er. Under koncerten var der konstant slagsmål oppe foran scenen, og så passede det jo fint, at forsangeren mere eller mindre introducerede alle sangene sådan her: "This song is about survival… it's called "d+lgotr!!!!!!!!!!". Jeg fangede ikke rigtigt titlerne, men det lød fandme hårdt.

Sleep Party People

Når du efter koncerten med Converge kravler blødende og mørbanket tilbage ud på festivalpladsen, har du nok brug for en behagelig oplevelse. Så anbefaler jeg at høre Sleep Party People, der er i den lidt mere stille ende af larmespektret, men bestemt ikke er kedeligt af den grund. De fem fantastisk musikalske kaniner er i sig selv et særsyn, især guitaristen. Så køb en mojito, ryg en cigaret og lad dit hoved boppe med til dejlige nummer "10 Feet Up". Så blev det alligevel sommer.

Drake

Tag en chance! Jeg kender ikke selv særligt meget til den 23-årige canadier, men faldt over Drakes musik en aften og blev ret begejstret, måske gør du også. (Jeg påklistrer dog lige en advarsel til det danske musikpoliti: Det er bling-bling-musik!)

Meshuggah

Efter en times selskab med Drake, der sikkert har været præget af masser af håndtegn, shout-outs og autotune, har jeg nok mest lyst til at høre noget smadder for at genskabe en nogenlunde balance i mit musikalske sind. Der ved jeg, at svenske Meshuggah nok skal få mig på ret køl igen med deres kantede metal, der nok ville passe bedst som soundtracket til mareridt, feberdrømme og motorsavsmassakre.

The National

Da jeg har genfundet min kærlighed for The National og blevet smaskforelsket i deres nye album "High Violet", vil denne koncert nok være en perfekt afslutning på en lang dag rundt på festivalpladsen. Jeg glæder mig især til at høre de nye "Afraid of Everyone", "Bloodbuzz Ohio" og "Vanderlyle Crybaby Geeks" live. Jeg hørte dem i 2007 i pissende regnvejr, så holder det tørt i år skal det nok blive en varm og livsbekræftende koncert

"Hears & Heads" udkom den 31. maj.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA